Ünlü şarkıcı Gülşen’e twitter üzerinden hakaret ettikleri iddiasıyla 2 yıl 8 aya kadar hapsi istenen Can Tanrıyar ve Erol Köse’nin yargılanmasına başlandı. Celse arasında ifade veren Gülşen, “Sanıklardan şikayetçiyim. Cezalandırılmalarını istiyorum" dedi.

Şarkıcı Güşen’in şikayeti üzerine Erol Köse ve Can Tanrıyar hakkında hakaret suçlamasıyla iddianame hazırlanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Erol Köse’nin twitter adresi üzerinden attığı twitlerle müşteki Gülşen’i bir çete içerisinde yer alan biri gibi göstererek küçük düşürücü ve hakaret teşkil edici yazı yazdığı, şüpheli Can Tanrıyar’ın da attığı twitlerle ve Uçan Kuş adlı programında Gülşen’in adını kullanarak küçük düşürücü ve hakaret teşkil edici yazı yazdığı ifade edilmişti.

İddianamede Köse ve Tanrıyar hakkında "hakaret" suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemişti. İki isimin yargılanmasına İstanbul 61. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

Duruşmaya tutuksuz sanıklar Can Tanrıyar ve Erol Köse ile şikayetçi Gülşen (Bayraktar) katılmazken tarafları avukatları temsil etti.

“SANIKLARDAN ŞİKAYETÇİYİM”

Duruşmanın başlamasının ardından Hakim Zehra Ergül, şikayetçi Gülşen’in celse arasında beyanının alındığını belirterek, ifadesini okudu.

Hakim Ergül, Gülşen’in ifadesinde "Sanıklardan şikayetçiyim. Cezalandırılmalarını istiyorum. Ayrıca davaya da katılmak istiyorum" şeklinde ifade verdiğini belirtti.

“TWİTLERİN ATILMADIĞINA İLİŞKİN TANIKLARIMIZ VAR"

Duruşmada söz alan Gülşen’in avukatı Mustafa Onur İridemir, "Twitlerin atılıp silindiğine ilişkin tanıklarımız vardır. Dinlenmesini talep ederiz" dedi.

Duruşmada söz alan Erol Köse ve Can Tanrıyar’ın avukatları ise suçlamaları reddetti. Köse ve Tanrıyar’ın avukatları twitlerin atılmadığı hususuna ilişkin tanıkları olduğunu belirterek IP tespiti ve twitlerin atılıp atılmadığına ilişkin bilirkişi incelemesi yapılmasını istediler.

Mahkeme tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.