Bursa’da 23 yaşındaki gelinlik tasarımcısı Ece Kaytan tarafından 2015 adet ipek böceği kozasından yapılan 16 metre uzunluğunda yapılan gelinlik büyük ilgi gördü. 16 bin Euro’ya satışa sunulacak olan gelinlik, 1 ay içerisinde satış gerçekleşmezse Bursa Kent Müzesi’ne bağışlanacak.

Bursa’da Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan 23 yaşındaki gelinlik tasarımcısı Ece Kaytan, ilk gelinliğini ipek böceği kozasından yaptı. İlk tasarımının aynı zamanda Türkiye’de bir ilk olduğuna dikkat çeken Kaytan, “İlk işim olduğu için kozadan gelinlik yapmak istedim. Çünkü Bursa’yı moda dünyasına tanıtacak en güzel tasarımın kozadan gelinlik olduğunu düşündüm. Bu gelinliğin üzerinde 2 bin 15 adet koza bulunuyor. Benim modaya giriş yılım 2015 olduğu için böyle düşündüm” dedi.

16 BİN EURO’YA SATILMAZSA MÜZEYE BAĞIŞLANACAK

3 ay boyunca 4 kişiyle gelinliği yaptıklarını ifade eden Kaytan, “Çok zordu, uğraş verdik ama çok güzel bir tasarım ortaya çıktı. 16 metrelik kozadan bir kuyruk yaptık. Kendi açtığım mağazamda bu gelinlik 1 ay boyunca sergilenecek. Gelinliğin fiyatı olarak 16 bin euro düşündük. Ancak bu gelinlik düğünlerde giyilemeyeceği için satın alınabileceğini düşünmüyorum. Gelinlik satılmadığı takdirde 1 ay sonra Bursa Kent Müzesi’ne gelinliği bağışlayacağız. Bursa’nın sürprizlere açık olması lazım. Çünkü, Bursa’nın modaya tanıtılması gerekiyor” diye konuştu.

Tarkan Acar Ajans mankenlerinden Yasemin Acar ise, kozadan yapılan gelinliği giymenin kendisi için gurur verici olduğunu, kendi düğününde böyle bir gelinliği giymek istediğini söyledi.