Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Vali Mustafa Toprak’ın başkanlığında yapıldı. Toplantıda 8 firmanın talebi olan toplam 90 milyon 510 bin 77 metre kare arsanın yatırımcılara tahsisleri kararlaştırıldı.

Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi alanı içerisinde yatırım amaçlı arsa talebinde bulunan ve çeşitli alanlarda faaliyet gösteren firmaların taleplerinin görüşüldüğü toplantıda, bir önceki Yönetim Kurulu toplantısında alınan karar gereği firmaların bu talepleri ile ilgili sürdürülen çalışmalar değerlendirildi. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Malatya Valisi Mustafa Toprak’ın yanı sıra, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ve Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Ilıcak ile Nevzat Diri ve Bölge Müdürü Remzi Yaşar katıldı. Toplantı sonunda açıklamalarda bulunan Vali Toprak, değişik ürünlerin imalatını gerçekleştirecek 8 firmanın talebi olan toplam 90 milyon 510 bin 77 metre kare arsanın 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Kararı ile yatırımcılara tahsislerinin uygun görüldüğünü belirtti.

Vali Toprak, "Yönetim Kurulu tarafından alınan karar gereğince de bahse konu firmaların 30 Mart 2017 tarihine kadar Avam Projelerini ve Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünce hazırlanan Taahhütnameyi onaylayarak 2017 yılı içerisinde inşaat çalışmalarına başlamaları ve en geç 1 yıl içerisinde üretime geçmeleri hususunda firma yetkilileri ile mutabakata varıldı” dedi.

Vali Toprak, arsa ön tahsis konusunu görüşerek son değerlendirmeleri yaptıklarını ifade ederek, “Hükumetimizin sunduğu destek ve büyük avantajlardan yararlanmak için yatırımcılarımızın çabalarını destekliyoruz ve her türlü katkıyı sağlıyoruz” diye konuştu.