Malatya’da, 19. Milli Eğitim Şurası kapsamında il hazırlık çalışması başladı.

Malatya Double Tree by Hilton Paris salonunda gerçekleştirilecek ve 2 gün sürecek olan 19. Milli Eğitim Şurası İl Hazırlık Çalışması, açılış töreniyle başladı.

Açılış töreninde konuşan Malatya Vali Yardımcısı Abdülkadir Duran, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye genelinde 19. Milli Eğitim Şurası İl Çalışmalarını düzenlediğini kaydetti.

Duran, il çalışmaları kapsamında haftalık ders çizelgeleri, öğretmenlerin niteliğinin arttırılması, eğitim yöneticilerinin niteliğinin arttırılması ve okul güvenliği konularının ele alınacağını ifade ederek, "Eğitim bir gönül işidir. Eğitim, bir fedakarlık ve insan yetiştirme olayıdır. Bugünden yarına sonuç elde edemezsiniz. Sonuç elde edebilmeniz için yıllar, asırlar gerekir. Bu konuda birazcıkta idealist olmakta fayda var diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

19. Milli Eğitim Şurası Özel İhtisas Komisyonu Üyesi ve Malatya İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez ise, ’Toplumumuzda ve devlet geleneğimizde şuralar önemlidir" dedi.

Dönmez, Milli Eğitim Şuraları’nın ülkenin içerisinde bulunduğu en önemli eğitim konularının tartışıldığı ve kararları Milli Eğitim Bakanlığına tavsiye niteliğinde olan danışma çalışmaları olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: "19. Milli Eğitim Şurası ile ilgili oluşturulan Özel İhtisas Komisyonu, geçtiğimiz günlerde Ankara’da 2 kez toplandı. Bu noktada haftalık ders çizelgeleri, öğretmenlerin niteliğinin arttırılması, eğitim yöneticilerinin niteliğinin arttırılması ve okul güvenliği konuları ele alındı. Konuyla ilgili raporlar hazırlandı."

İl hazırlık çalışmasında oluşan görüşlerin Talim Terbiye Kuruluna iletileceğini kaydeden Dönmez, "Burada ortaya çıkan görüşler, ilgili alanlardaki bilim insanlarının ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan üst düzey yöneticilerinin katıldığı Özel İhtisas Komisyonu’nda oluşturulan raporlarla bütünleştirmek suretiyle şuraya sunacağız" diye konuştu.

Malatya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Demir de, 19. Milli Eğitim Şurası kapsamında il hazırlık çalışmasının 2 gün süreceğini kaydederek, çalışmaların başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Açılış programının ardından komisyonlar kendi aralarında toplanarak, çalışmalara başladı.