Malatya’nın Darende İiçesi Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından uygulanan proje dahilinde evliliği kırk yıl ve üzerinde olan aileler bir araya geldi.

İlçe Kaymakamı Bünyamin Kuş yaptığı konuşmada “Günümüzde basınımızdan takip etiğimiz gibi boşanma olaylarının arttığını, kadına şiddetin arttığını, zaman zaman cinayetlerin yaşandığını üzülerek görüyoruz. Bugün biz bu kötü şeyleri konuşmayacağız, evliliklerinde bir yastığa 40 yıl baş koymuş büyüklerimizi bir araya getirerek örnek bir çalışma yapmak istedik. Toplumda güzel örneklerin var olduğunu insanlarımıza anlatmayı amaçlıyoruz. Türk milletinin temeli ailedir. İslam öncesi Türk toplumlarında da yine aile temeli teşkil etmekteydi. Maalesef son zamanlarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan olumsuzluklar bizim aile yapılarımızı nispeten de olsa zayıflattı. Ama bugün burada görüyoruz ki evlilikleri 40 yılın üzerine çıkmış büyüklerimiz var, dileğim şudur ki; evliliğe yeni adım atacak ve evli olan çiftlerimize buradaki büyüklerimiz örnek olur. İnşallah bir ömür boyu mutlu bir şekilde yaşarlar. Evlilikte olmazsa olmazlar ise karşılıklı sevgi ve saygı, iyi günde kötü günde, varlıkta ve yoklukta, hastalıkta ve sağlıkta birbirine destek olmaktır. Bu çiftlerimizin bizlerde dahil olmak üzere tüm insanlarımıza örnek olmalarını diliyorum” dedi.

Darende Kadınlar Derneği Başkanı Nuray Ateş ise, “Aile kurumunu 40 yıldır birlikte omuzlayanları 41 kere maşallah demek için toplandık. Darende Kadınlar Derneği olarak yuvayı dişi kuş yapar dedik bu organizasyonda yer aldık aile insanın geleceğini belirlediği gibi bir toplumun geleceğini de belirler” ifadelerini kullandı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İbrahim Alattin Ateş de, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak istedik ki evliliklerinin 40 yılını aşmış çiftleri bir araya getirelim ve özellikle son yıllarda arttığına şahit olduğumuz boşanmalara dikkat çekelim”dedi

Kaymakam Bünyamin Kuş programın ardından katılımcılara birer yastık ve gül hediye ederken, yeni evlenen bir çiftin nikahına da katılarak evlenme cüzdanlarını takdim etti ve evliliklerinin mutlu ve daim olmasını diledi. Kaymakam 64 yıllık evli olan İsmail Hatice çiftine nazar değmesin diye nazar boncuğu taktı.