Ak Çevreyolu Altı Ekip Birliği Derneği Başkanı Ahmet Haskul ve yönetim kurulu üyeleri, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyarette, Battalgazi ilçesinin ve çevreyolunun alt kısmında kalan bölgenin sorunları ile çözüm önerileri konuşuldu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ziyarette yaptığı konuşmada, “Çevre yolu zaman zaman ihmal edilen ve zaman zamanda istismar edilen bir bölge olarak algılanıyor. Yapılaşmanın, kentsel dönüşümün oraya girmemesi ve hizmetlerin daha ağır aksaması, özellikle kuzey çevre ve paralel kuşak yollarının bağlanmaması büyük engel olarak karşımıza çıkmaktadır. Bizlere verilen destek hakikaten takdire şayandır. Hizmetlerin oraya da sağlıklı bir şekilde gitmesi açısından bizler yerel yöneticiler olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Sizlerin orada 7-8 mahallenin bir araya gelmesi, sorunları, seslerinizi duyurmanız önemli bir gelişmedir. Neticede toplumdaki birlik beraberlik, dirlik, düzen o toplumun taleplerinin yerine getirilmesi hususunda önemli bir gelişmedir. Bugün burada Yeşil Kuşak projesini ifade ederken, neden gerçekleşme aşamasına geldi? Nedeni özellikle Malatya’mızda gerek sivil toplum örgütleri, kanaat önderlerimiz, dernekler, sendikalar olsun bu konuda bu projeyi desteklediler. Siyasilerimiz, yöneticilerimiz bu sesi kulak ardı etme gibi bir lüksü olmadığını gördüler. Dolayısıyla toplumun sesi, halkın sesi, hiç bir zaman kulak ardı edilmemiştir. Nihayetinde Başbakanımızda toplumumuzun ve vatandaşlarımızın çağrısına Battalgazi için hem Devlet Hastanesi kurulması, hem de Yeşil Kuşak Projesi hakkındaki olumlu görüşleri ve onaylaması için talimatları vermiştir. Bundan sonraki süreçte bize düşen görev, daha hızlı, daha pratik olma konusunda takip etmektir. Bu güzel gelişmeler, sizlerin iradesiyle, duyarlılığınız olması sebebiyle gelişmiştir” diye konuştu.

Ak Çevreyolu Altı Ekip Birliği Derneği Başkanı Ahmet Haskul ise, derneğin çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Bizi her zaman güler yüzlü karşılıyorsunuz. Her türlü desteği sağlıyorsunuz. Bundan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. 7 mahalleyi birleştirdik bundan sonra daha kapsamlı bir çalışma içerisinde olacağız. Sorunları tartışıp ileri safha için daha iyi hizmetlere imza atmak istiyoruz. Ve tüm işadamlarımızdan da destek bekliyoruz” dedi.

Ziyaret esnasında, Ahmet Haskul, Başkan Selahattin Gürkan’a bir tablo hediye etti.