AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk, yeni bir yere mobilyacılar ve keresteciler sitesi kurulması için 2 yıl önce başlattıkları çalışmanın sonuçlanmaması nedeniyle üzüldüklerini bildirdi.

Beraberinde, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Nuh Boyraz, Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Seçilmiş, Belediye Meclis Üyeleri Hasan Demez ve Cumhur Şahaplıoğlu ile partililerle birlikte Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren’i ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk, sorunları dinledi.

Ziyarette konuşan ESKKK Başkanı Ali Evren, son günlerde esnaf ve sanatkarların kredi taleplerinin arttığını belirterek, “Esnaflar için 2014 yılında hazineden ayrılan kredi miktarının arttırılmasını talep ediyoruz” diyerek, 47’nin üzerinde esnafın kredi talebinde bulunduğunu vurguladı.

Milletvekili Ömer Faruk ise, AK parti iktidarları döneminde esnaflarla ilgili birçok kararlar alındığını hatırlatarak, “Yüzde 47 civarlarında olan kredi faizi yüzde 4-5’lere kadar indi. 150 milyon TL olan kredi miktarı bugün 12 milyar’a yükseldi. Hem faiz oranları aşağı çekildi, hem de verilen kredi miktarı arttırıldı” dedi.

Malatya’ya yeni bir yere mobilyacılar ve keresteciler sitesi kurulması için 2 yıl önce başlattıkları çalışmanın sonuçlanmaması nedeniyle üzüldüklerini bildiren Öz, “Gelişen ve büyüyen Malatya’da artık şehir merkezinde kalmış mobilyacılar ve keresteciler sitesi ayrı bir yerde olmalıdır ”ifadelerini kullandı.