Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkanı Ayetullah Geçen, Kobani olaylarının verilen tavizler sonucu meydana geldiğini, kimsenin milletin huzurunu kaçıramayacağını söyledi.

Ocak binasında açıklama yapan Anadolu Selçuklu Ocakları Genel Başkanı Ayetullah Geçen, “Kobani nedeniyle yaşanan olaylarda gerçekten iktidarın ve devletimizin zafiyeti söz konusu olmuştur. İktidar vermiş olduğu tavizler itibariyle BDP ve YPG ile PKK gibi terör örgütlerinin zıvanadan çıktığı, hadlerini aştığı, ülkenin huzurunu kaçırdığı hepimizin malumudur. Biz sabır ve sükunetle bekliyoruz. Vatanımızın, milletimizin huzurunu hiç kimse kaçıramaz. Şayet Müslüman Türk milletinin huzuru kaçarsa herkesin huzuru kaçar. Burada net ifade ediyorum, bizlerin huzuru kaçarsa herkesin huzuru kaçar. Akıllı olsunlar, akıllı olmadıkları takdirde bizler bu 3-5 tane çapulcunun aklını almasını da iyi biliriz” dedi.

Geçen şunları söyledi:

“Tabi ki Kobani nedeniyle yaşanan olaylar, sınırımızda yaşanan hadiseler önemli konular. Fakat bizler Kelime-i Şahadet getirip İslam dinine mensup olmuş Müslümanlarız. Müslümanların da kutsallarından birisi olan Mescid-i Aksa’nın Yahudiler tarafından, Siyonistler tarafından kapatılması, Müslümanların girmesine müsaade edilmemesi ılımlı İslam’ın tecelli ettiğini gösteriyor. Maalesef ılımlı İslam’ın sonuçları olarak bakıyorsunuz ki Müslümanlarda bir korkaklık, bir ürkeklik ve bir teslimiyet söz konusudur. Müslümanların bunu kabul etmesi asla düşünülemez.”