Malatya’nın Yazıhan İlçesi’nde,”Öğrenen Kadın Mutlu Yarın” farkındalık projesi eğitimleri devam ediyor.

“Öğrenen Kadın Mutlu Yarın” farkındalık projesi kapsamında, Balaban Mahallesi’nde düzenlenen programa, Kaymakam Hatice Bayar Özdemir ile birlikte eğitimci olarak Aile Hekimi Dr. Suzan Atasoy, Müftülük Kuran Kursu Öğreticisi Ayten Şahin ve Yeniköy İlkokulu Anasınıfı öğretmeni Ezgi Canbolat katıldı.

Programda Dr. Suzan Atasoy tarafından, kişisel hijyen ile kadın hastalıklarıdan meme kanseri ve rahim ağzı kanserleri, Müftülük Kuran Kursu Öğreticisi Ayten Şahin tarafından organ bağışı, tüp bebek ve akraba evliliği, Yeniköy İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Ezgi Canbolat tarafından da okul öncesi eğitimin faydaları hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Yapılan konuşmalardan sonra Kaymakam Özdemir tarafından eğitim programına ilgilerinden ve yoğun katılımlarından dolayı Balaban (Yeniköy) kadınlarına teşekkür edildi. Eğitim sonucunda bir kadın da bile, eğitimi verilen konularda bilinen genel yanlışlardan doğru olanının öğrenilmesinin sağlanmasının kendilerini mutlu edeceğini dile getiren Özdemir, Öğrenen Kadın Mutlu Yarın” farkındalık projesi uygulamasının diğer mahallerde de devam edeceğini kaydetti.