Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Tokat Valisi Cevdet Can, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’i ziyaret etti.

Bir dizi ziyaret, inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Tokat’a giden Eser, İl Sağlık Müdürlüğü yaptığı dönemde Malatya’da Vali Yardımcısı olarak birlikte çalıştığı Vali Can’la bir araya geldi. Tokat Mevlevihanesinde misafirlerini ağırlayan Can, yıllar sonra Eser’le bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Can, Malatya’da İl Sağlık Müdürü olduğu sırada Eser’in gerek kendi alanında gerekse de bürokraside önemli görevler yaptığını ve sosyal yönü ile de herkesin takdir ettiği bir isim olduğunu belirtti. Can, “Bugün Süleyman Beyi Darende’nin belediye başkanı olarak görmek bizi ayrıca memnun etmiştir. Başarılı yöneticilik anlayış ve performansı ile enerjisini Darende’de hizmetle taçlandıracağına inandığımız Sayın Başkanın proje ve hedefleri ile ilçeyi daha ileri seviyelere taşıyacağından eminiz” dedi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da çocukluk yıllarından beri ziyaret ettiği Darende’nin doktor bir belediye başkanı tarafından yönetilecek olmasının ilçeye değer katacağını ifade etti. Eroğlu, “Darende’yi marka yapan Somuncu Baba Hazretleri, Hulusi Efendi ve kurduğu vakfıdır. Bugün Vakfın başkanı Hamidettin Ateş’in öncülüğünde örnek ve çok güzel hizmetler yürütülmektedir. Vakfın çalışmaları inşallah bu dönem yerel yönetiminde katkısı ile daha ileri noktalara taşınacaktır. Gerek vakıf, gerekse ilçenin tüm değerleri ile ortak hareket edeceğine inandığımız belediye başkanımız Darende’nin markalaşan ismini duyurmayı sürdürüp projeleri ile ilçeye gelen yerli ve yabancı turist sayısını artıracaktır” diye konuştu.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yaptığı sırada tanıştığı, meslektaşı Eser’le yıllar sonra karşılaştığını dile getirdi. Sağlık alanında Eser’in Malatya ve çevresinde başarılı çalışmalara imzasını attığını kaydederek, “Girişimciliği ve sosyal yönü ile takdir ettiğimiz doktor beyi bugün manevi çekim merkezi olan Darende’nin belediye başkanlığında aktif hizmette bulunması, ilçe ve insanları için bir avantajdır” ifadelerini kullandı.

Vali Can, Başkan Eroğlu ve Rektör Şahin’e nezaketlerinden dolayı teşekkür eden Eser de, “Anadolu’nun merkezinde şirin bir ilimiz olan Tokat’ta siz değerli dostlarımızla bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemize uygulayacağımız projelerimize ilişkin farklı illerdeki uygulamaları inceliyoruz. Tarihi bir şehir olması ve her geçen gün gelişmesi ile dikkatleri üzerine çeken Tokat’ın dinamik yöneticiler tarafından idare edilmesi ilin her yönden ilerlemesinde etkili olacaktır. Birlikte çalıştığımız Sayın Valimiz, Türkiye’nin en genç il belediye başkanı ve şehirlere ayrı bir dinamizm kazandıran üniversitenin rektörünün bir arada, ortak akılla şehri yönetiyor olması, Tokat’ın geleceğinin daha güzel olacağının işretidir” diye konuştu.

Ziyarette bulunan Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş de uzun yıllardır tanıdığı dostları ile Tokat’ta bir araya gelerek hatıralarını yad ettiklerini dile getirerek yöneticilere görevlerinde başarı diledi.

Eser tarafından Can, Eroğlu ve Şahin’e kayısı hediye edildi. Şehirde inceleme ziyaretlerinde bulunan Eser daha sonra Zile ilçesine geçti. Zile Kaymakamı Nuri Özder ve Belediye Başkanı Lütfü Vidinel tarafından tarihi Gül Konağı’nda ağırlanan Eser ilçedeki tarihi evler ve restorasyon çalışması yapılan yapıları inceledi.