Malatya merkez ilçe Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Kapalı Çarşı esnafları ile kahvaltıda bir araya geldi.

İnönü Kapalı Çarşı esnafları ile sorunları konuşan Başkan Gürkan, esnafların sorunlarını tek tek dinleyerek, şehrin sorunları konusunda da istişarede bulundu. Burada konuşan Başkan Gürkan, “Kapalı çarşı esnafıyla güzel bir kahvaltıyla hem birbirimizle istişare ettik, hem de sorunları dinledik. İnönü Kapalı Çarşısı Derneği Başkanı Saim Güntan ve yönetimi, kapalı çarşıda çok güzel işler yapmışlar. Özellikle çarşı esnafının birlik ve beraberlik içerisinde, dayanışma ruhu içerisinde olmasını önemsiyoruz. Mahallelik ruhu anlamında, kent bilinci, kent kültürü ve kent hafızasının oluşması anlamında, önemsediğimiz bir hadisedir. Burada da onu gördük. Çarşı esnaflarının birbirleriyle dayanışmasını müşahede ettik. Bu vasıflarından dolayı esnafa, dernek başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum. Her yerde sorunlar olacak. O sorunları güzel duygular içerisinde istişare edebilme hadisesidir. Önemli olan karşılıklı diyalog kapılarının açık olabilmesidir. Dernek başkanının anlattığı gibi, mülkle ilgili adli anlamdaki yasal sorunların 10 yıldır devam ettiğini öğrendik. Üzerimize düşen neler var, neler yapabiliriz düşüncesi ile hareket edeceğiz. Büyükşehir Belediye uhdesindeki sorunları da karşılıklı istişare ederek halletme yoluna gideceğiz” dedi.

İnönü Kapalı Çarşısı Derneği Başkanı Saim Güntan ise, “Battalgazi Belediye Başkanı Serlahattin Gürkan ve mesai arkadaşlarıyla bizleri ziyaret etmeleri, bizlere güç vermiştir. Kendilerine teşekkür ederim” diye konuştu.