AK Parti Gurup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Darende-Elbistan Karayolunun bölünmüş yol olarak yapılması ve standartlarının yükseltilmesinin sadece iki ilçe ve illerin değil, bölge için önemli olduğunu söyledi.

Malatya’nın Darende İlçesi Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Ünal’ı TBMM’deki makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Eser, Ünal’a Darende-Elbistan Karayolunun bölünmüş yol olarak yapılması amacıyla hazırladıkları dosyayı sundu.

Görüşmede Darende ve Kahramanmaraş Elbistan arasında oldukça güçlü bağlar olduğunu söyleyen Eser, “İki ilçe arasında bir hayli yoğun bir trafik ve hareketlilik var. Yol şartları iyileştirilse bu bağlar daha da artacaktır. Elbistan’daki ekonomik potansiyelin, Darende’deki turizm potansiyeliyle ve iki ilçede yaşayan insanların birbirleriyle olan ilişkileri gelişecek her yönden faydalar sağlanacaktır” dedi.

Eser, “Darende-Elbistan arasındaki mevcut karayolunun bölünmüş hale getirilmesi, Elbistan’ın her türlü ulaşımına katkı sağlayacak, bu fayda gerek ekonomik gerekse de turizmin daha da gelişmesine etkileri olacaktır” diye konuştu.

Darende-Elbistan Karayolunun bölünmüş hale getirilmesinin kuzey-güney aksında önemli bir güzergah olacağını ifade eden Ünal da, “Bu yol sadece iki ilçe veya iki il arasındaki ulaşım için değil bölge için de önem arz etmektedir. Bu proje hayata geçtiğinde iki ilçe başta olmak üzere bölgedeki hareketlilik daha da artacak, Karadeniz’le Akdeniz arasında oluşacak yeni aks ulaşımda tercih edilen bir güzergah olacaktır” ifadelerini kullandı.

Bölge milletvekili olarak projenin gerçekleşmesi için gereken desteği sağlayacağını kaydeden Ünal, Darende’nin yöredeki en önemi cazibe merkezlerinden birisi ve parlak bir geleceğe sahip olduğunu belirtti. Darende’nin yeni belediye başkanının bir doktor olmasının ilçenin yönetimine ayrı bir vizyon getirdiğini sözlerine ekleyen Ünal, Eser’e görevinde başarılar dileyerek çalışma ve projelerinde her zaman gereken desteği sağlayacaklarını ifade etti.