Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşil Kuşak projesi içerisinde yer alan İnönü Stadının yerinin devredilmesinde herhangi bir sorun olmadığını belirterek “Başbakanımız ve Bakanlarımızın talimatlarıyla yer devri konusunda işlemler sürüyor” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan çeyrek asrı geride bırakarak 26 yaşına giren Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Haydar Karaduman, Genel Sekreter Levent Barış, Başkan Yardımcısı Mustafa Eren ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Belediye Başkanı Selahattin Gürkan açıklamalarda bulundu.

KARADUMAN: "SORUNLARIMIZA RAĞMEN, SORUMLULUKLARIMIZ VAR”

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı Cemiyette ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek “Yeşil Kuşak projesiyle heyecan yaratan Başkanımızı ve çalışmalarını takdir ediyoruz. Cemiyet olarak çeyrek asrı geride bırakmanın gururunu yaşıyoruz. Bu süreçte hep sorunlarımız oldu ama sorumluluklarımız her zaman ağır basmıştır. Çünkü Malatya’ya karşı sorumluluklarımız var, bizler bu anlayışla 25 yılı geride bırakarak bu günlere geldik. Sayın Başkanımıza ziyaretinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

GÜRKAN: "SORUMLULUK ÖNCE GELİYOR"

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cemiyet Başkanı Haydar Karaduman’ın “Sorunlarımıza rağmen sorumluluklarımız var” demesini çok anlamlı olduğunu belirterek “Başkanımız Haydar Karaduman çok önemli bir söz söyledi. Sorumluluklarımız var dedi. Gazeteciler ve Cemiyet kurumsal bir görev yapıyor. Bu nedenle sorumluluklarımız var diyen Başkanımızı tebrik ediyorum. Cemiyetin 25. Kuruluş yılını kutluyorum ve nice yıllara başarılar diliyorum. Cemiyet önemli hizmetler veriyor, bizlere de kurum olarak ne tür görev düşüyorsa elimizden geldiğince destek olacağız” diye konuştu.

“İNÖNÜ STADI YERİNİN DEVRİNDE SORUN YOK”

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Gazeteciler Cemiyetine yaptığı ziyaret sırasında, Yeşil Kuşak Projesinde yer alan İnönü Stadının yerinin Belediye’ye devri konusunda herhangi bir sorun olmadığını belirterek “TOKİ bilindiği üzere İnönü Stadının yerini ticaret ve konut alanı olarak yapacağı Stada karşılık almıştı. Yeşil alan yapmak için almamıştı. Buna göre normal bir işlem yapıyor. Biz Belediye olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Milletvekillerimizle birlikte konuyu Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na, Bakanlarımıza ve TOKİ başkanına anlatarak Yeşil Kuşak projemizi anlattık, Yeşil dokunun Malatya için elzem olduğunu söyledik. Onlarda açıklamalarıyla ve verdikleri talimatlarla İnönü Stadı yerinin yeşil kuşak projesine devrini istediler, talimatlar verdiler. Konuyu yakından takip ediyoruz ve Stat yerinin devri konusunda her hangi bir sorun ve engel bulunmuyor. Süreç istediğimiz şekilde devam ediyor. Bizler kısa sürede bu alanda düzenleme yapılmasını bekliyoruz” diye ifade etti.