Malatya merkez ilçe Battalgazi Belediye Meclisi, Aralık Ayı Olağan Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Toplantıda, “Bodrum katlar, otopark dışında plandaki yapılaşma hükümlerine uygun olarak kullanılabilir” şeklinde karar alındı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın başkanlığında yapılan toplantıda, ağırlıklı olarak imar konuları görüşüldü. Toplantıda, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün talebi üzerine 2014 yılı bütçesi içerisinde ödenek fazlası olan harcama kalemlerinden 4 milyon 200 bin TL’nin, ödeneği yetersiz gelen harcama kalemlerine aktarılması ile ilgili gündem maddesi de oylanarak kabul edildi.

Toplantıda ayrıca, İmar Komisyonu Üyeleri Nevzat Aslan, Hilal Acı, Metin Mandal, Aziz Görgeç ve Aykut Hız tarafından verilen “Bodrum katları otopark olarak planlanan alanlarda kot farkı ve benzeri nedenlerden dolayı bodrum katların farklı kullanılma ihtiyaçları proje aşamasında ortaya çıkmakta olup, bu tür sorunların giderilebilmesi için; “Bodrum katları otopark olarak kullanılma zorunluluğu getirilen parsellerde, yapı veya parsel bünyesinde gerekli otopark ihtiyacının karşılanması koşuluyla; bodrum katlar, otopark dışında plandaki yapılaşma hükümlerine uygun olarak kullanılabilir" ifadesinin plan notlarına eklenmesini talep ediyoruz” şeklindeki önerge ise, oylanarak gündeme alındı. Gündeme alınan önerge mecliste görüşülerek kabul edildi.

Battalgazi Belediye Meclisi, Ocak Ayı Olağan Toplantısı’nı 7 Ocak 2105 Çarşamba günü saat 14.00 de Battalgazi Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirecek.