Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Malatya Bölge Müdürlüğü Battalgazi Erkek Öğrenci Yurdu’nda futbol turnuvası düzenlendi.

Battalgazi Öğrenci Yurdu tarafından geleneksel hale getirilen bölümler arası futbol turnuvası, yaklaşık bir ay sürdü. 24 takımın yer aldığı turnuvada, 240 öğrenci ter döktü.

Malatya Kredi ve Yurtlar Kurumu Futbol Antrenörü Nihat Bayındır tarafından organize edilen turnuvanın finalinde Felsefe bölümü takımı ile BESYO bölümü takımı karşı karşıya geldi. Final müsabakanın normal süresi 2-2 eşitlikle sona erdi. Penaltı atışları sonucunda BESYO bölümü takımı, müsabakayı 6-5 kazanarak, turnuvanın şampiyonu oldu.

Turnuvanın final müsabakası sonrasında kupa ve ödül töreni düzenlendi. Turnuvanın birincisi BESYO bölümü ile ikinci olan Felsefe bölümü takımına kupa ve katılım belgeleri verildi. Ayrıca turnuvada mücadele eden öğrencilere çeşitli hediyelerde takdim edildi.

Battalgazi Öğrenci Yurdu Müdür Vekili Cumali Şahin, yurt olarak futbol turnuvasını geleneksel hale getirdiklerini ifade etti.

Şahin, bölümler arası futbol turnuvasının güzel görüntülere sahne olduğunu belirterek, "Futbol turnuvasını her yıl düzenliyoruz. Bu yılda bölümler arası futbol turnuvamızı yaptık. Arkadaşlarımıza verdikleri mücadeleden dolayı teşekkür ederiz" dedi.

Felsefe bölümü takımının kaptanı Hamza Akar, final müsabakasının çekişmeli geçtiğini belirterek, "Burada kazanmak ya da kaybetmek çok önemli değil. Turnuva arkadaşlarımızla daha da kaynaşmamıza vesile oldu. Biz burada büyük bir aileyiz. Birçoğumuz birbirimizi burada tanıdık. Bu anlamda turnuva çok faydalı oldu" ifadelerini kullandı.

BESYO bölümü takımının kaptanı Volkan Şahinoğlu ise, turnuvanın çok güzel geçtiğini kaydederek, "Turnuvada kazanmak ya da kaybetmek çok önemli değildi. Arkadaşlarımızla birlikte keyifli vakit geçirdik" dedi.