Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda görev yapan Bilim Teknoloji Rehber Öğretmenlerine yönelik Fatih Projesi kapsamında “Eğitim Bilişimi Ağı” konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Öğretmen Evinde gerçekleştirilen toplantıya Fatih Projesinden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Demir, Fatih Projesi Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü Yasin Kocaman, il ve ilçe Fatih Projesi Eğitmenleri ve Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenleri katıldı.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Demir, "Fatih Projesi Bakanlığımızın yürüttüğü en kapsamlı projedir. Okullarımızda Bilişim Teknoloji Öğretmenlerinin bu projeyi sahiplenmesi gerekmektedir” dedi.

Demir, Fatih projesinin okullarda öncülük eden Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenlerinin, öğretmen ve öğrencilerin etkin bir şekilde projeye dâhil olmalarını, danışmanlık hizmetini en iyi şekilde yapmalarını, Eğitim Bilişimi Ağı konusunun içerikleri, kullanımı ile ilgili olarak öğretmen, öğrenci ve velilerimize yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlemeleri gerektiğini ifade etti.

Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü Yasin Kocaman ise, Fatih Projesi kapsamında okullara gelen etkileşimli tahta, tablet bilgisayar, yazıcı ve ağ alt yapısı ile ilgili yapılması gereken çalışmalar, arıza ve takip sürecinde yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.