Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nca, Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Özel bir lokantada düzenlenen programa, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Avukat Ali Yıldırım, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay ile şube müdürleri ve Büyükşehir eğitim merkezlerinde görev yapan öğretmenler katıldı. Yemek ikramının yapıldığı programda konuşan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yoğun programlarından dolayı katılamadığını kaydederek selamlarını ilettiğini belirtti. Gençay, öğretmenliğin önemine vurgu yaparak, bir atasözünde “eğer 1 yıllık hesap yapmak istiyorsanız buğday yetiştirin eğer 10 yıllık hesap yaparsanız ağaç yetiştirin ama yüz yıllara hitap etmek istiyorsanız mutlaka insan yetiştirin” denildiğini anımsattı. Öğretmenliğe ‘peygamber mesleği’ de denildiğini dile getiren Gençay, “Biraz daha bunun ötesine de götürebiliriz. Kur’an-ı Kerim’de Yüce Allah’ın Hz. Adem’e eşyanın isimlerini bizzat öğrettiği yazılıdır. Bu bağlamda baktığımız zaman aslında ilk öğretmen Yüce Allah’ın kendisi. Dolayısıyla kutsal olduğu kadar önemli bir meslek. Eğitim, geleceğimizi inşa edeceğimiz çocuklarımızın yetişmesini sağlayacağımız bir alan” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi olarak geçmiş yıllarda başlatılan eğitim faaliyetleri çerçevesinde bu yıl 2000 öğrencinin eğitim faaliyetlerinden yararlandığını kaydeden Gençay, “Bu öğrencilerimizi iyi yetiştirebilirsek Malatya için iyi bir kazançtır” dedi.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Kültür ve Eğitim Şube Müdürü Mükremin Yağbasan ise “Hepinizin öğretmenler gününü kutluyorum” diyerek başladığı konuşmasında şunları belirtti:

“Öğretmenlik gerçekten kutsal bir meslek. Yarınları yetiştiren, ülkelerin geleceğini tayin eden kişiler olarak sizlerin günü. Bu iş bir fedakarlık işi. Ne kadar fedakarlık yaparsanız inanın bunun karşılığını aldığınızı ileride göreceksiniz. Bu uzun soluklu bir çalışma. Bu vesileyle eğitim-öğretim hayatınızda başarılar diliyorum.”

Programda, öğretmenlere birer hediye paketi de sunuldu.