Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, partililerle birlikte ’3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, "Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü.Türkiye genelinde bir dizi etkinlikler yapılıyor fakat bugün hat safhada.Ve bugün bizler yine Türkiye genelinde yetkili yetkisiz en üst düzeyden en alttaki kişilerin başının tacı olduk. Sırtlarında taşıdılar bizi o kadar çok seviyorlar ki sevgilerini ne dağlara ne de taşlara sığdıramıyorlar. Ama her nedense sevdikleri insanlara bir türlü çözüm üretmeyi bir türlü akıl edemiyorlar. Bugün toplumumuzda maalesef böyle şeyler de yaşanıyor.Ben hala sadece 3 Aralık gününü yaşıyorum Malatya’da , geri kalan 364 gün yaşamıyorum.3 64 gün Ali Haydar yok, Ayşe yok, Fatma yok Malatya’da. Çünkü hiçbir sıkıntıyla karşılaşmıyorlar. Sadece bugün karşılaşıyorlar. Bugün de bizi seviyorlar, başlarının tacı ediyorlar, omuzlarında kaldırıp indiriyorlar. Biz artık diyoruz ki yeter. Biz patates torbası değiliz, insanız insan gibi yaşamak istiyoruz" dedi.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün farkındalık günü olduğunu kaydederek, "Engelli vatandaşlarımıza baktığımızda Türkiye’nin de Malatya’nın da aşağı yukarı aynı oranda yüzde 13 civarını oluşturuyor. Bu yüzde 13 Türkiye genelinde ortalama 9 milyon vatandaşa denk geliyor. Malatya’da 70-80 bin vatandaşımıza denk geliyor. Malatya’da ki bu 70-80 bin vatandaşımızın hepsinin kendine göre sorunlarının olduğu gibi elbette ailelerin yansıyan sorunlarının da çok daha büyük boyutlara taşıyor. Engelli vatandaşlarımızın en büyük sorunu günümüzde baktığımızda eğitim olduğunu görüyoruz, sağlık olduğunu görüyoruz, istihdam sorunu olduğunu çok iyi görüyoruz" diye konuştu.