Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyetini (MGTC) ziyaret etti. Ağbaba burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ziyarette ilk olarak konuşan MGTC Başkanı Kemal Deniz, “Türkiye’nin içerisinden geçtiği süreci herkes biliyor ve yakından takip ediyor. MGTC’i olarak, biz her zaman sayın vekilimizi yanımızda gördük, arkadaşlarımızın ve kuruluşumuzun sorunları noktasında her zaman duyarlı oldu” dedi.

Daha sonra konuşan Ağbaba ise son günlerde yaşanan Kerkük’teki bayrak asma olayına değindi. Hiç hakkı olmayanların Kerkük’te bir işgal girişimi gerçekleştirdiğini belirten Ağbaba, “Ben daha önce Kerkük’te bulundum ve oranın yapısını biliyorum. Bu bir i işgaldir, bu orada yaşayan vatandaşların yok edilmesidir. Kerkük’teki insanlarla görüşüyoruz, onlar da isyan ediyor” şeklinde konuştu.

16 Nisan’da yapılacak olan yeni anayasa değişikliği halk oylamasına da değinen Ağbaba, “Biz, hayır kampanyasını bölerek değil, birleştirerek yapmaya çalışıyoruz. Bunun bir parti meselesinden öte bir memleket meselesi olduğunu görüyoruz. Gittiğimiz her yerde kendi düşüncemizi anlatıyoruz, kimseyi ayırmadan, kimseyi ötekileştirmeden ‘Hayır’ı madde madde anlatıyoruz. Kendi gerçeklerimizi, Hayırı anlatıyoruz” diye konuştu.