Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurusunun 31 Aralık’ta sona ereceği bildirilip, ÇKS kaydı olmayan üreticilerin desteklerden yararlanamayacağı hatırlatıldı.

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “27 Mayıs 2014 tarihinde 29012 sayılı resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği ve Çifti Kayıt Sistemi Genelgesinin ilgili maddeleri gereği 2015 Üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) çiftçi başvuruları 01 Eylül 2014tarihinde başlayacak ve 31 Aralık 2014 tarihinde sona erecektir. Çiftçiler bu süreler içerisinde yapacakları başvurularında 2015 üretim yılı için halihazırdaki ve planladıkları tarımsal faaliyet bilgilerinin tamamını beyan edeceklerdir. Çiftçiler tarafından beyan edilen bu bilgiler sisteme kaydedilecektir. Çiftçilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için belirtilen tarihler arasında 2015 üretim yılı ÇKS başvurularını İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize yapmaları gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Çiftçilerin, 2015 üretim yılında Bakanlığın desteklemelerinden faydalanabilmeleri açısından belirtilen başvuru süresince ÇKS müracaatlarını yapmalarının çiftçi mağduriyetlerinin önüne geçeceği kaydedildi.