Arapgir Belediyesi İle Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında Molla Eyüp Kütüphanesi Çevre Düzenlemesi ve Edebiyat Beşiği Projesinin protokolü imzalandı.

Arapgir Belediyesi tarafından hibe desteği için farklı başlıklar altında oluşturularak DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na sunulan dokuz projeden ikisi olan Molla Eyüp Kütüphanesi Çevre Düzenlemesi ve Edebiyat Beşiği Projesi DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından kabul edilerek hibe almaya hak kazandı. Samime Aydınlar Kültür Merkezinde düzenlenen imza töreninde Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ilçenin tanıtımı belediye tarafından yapılan çalışmalar ve kültürel projeler hakkında katılımcılara açıklayıcı bilgiler verdi.DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler’in de bir konuşma yaptığı programda daha sonra geniş katılımlı bir değerlendirme toplantısı yapılarak, proje hakkında katılımcıların görüş ve önerileri alındı. Toplantının ardından, Eskişehir Vadisine geçilerek Molla Eyüp Kütüphanesi önünde projenin protokolü taraflar arasında imzalandı.

İmza töreninin ardından uygulama yapılan alanlarda inceleme gezileri düzenlendi. Toplantıya Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler, Belediye Birim Müdürleri, FKA Malatya Temsilcisi Serhat Karaca ve ilgili yüklenici firma yetkilileri katıldı.