Malatya’nın Darende İlçesi’nde, İçişleri Bakanlığı’nca desteklenen ‘Gençler sporla hayata tutunuyor’ projesi kapsamında açılan güreş kursu katılımcılara malzemeler dağıtıldı.

Güreşçilere ihtiyaçları olan malzemeler Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce’ninde katıldığı törende dağıtıldı.

Kaymakam Bünyamin Kuş, “Darendespor un bir süredir devam eden projesi ile birlikte ilçede spor yapan, yapmak isteyen bir çok gencimize destek sağlanıyor. Proje oldukça başarılı şekilde yürüyor, bu da biz idarecileri memnun ediyor. Projenin gençlerimize yararlı olacağını ümit ediyorum

Darende spor güreş takımını çalıştıran kurs hocası Muhammed Mercimek, Darende de güreşe ilgi yoğun ancak malzeme temininde zorlanıyorduk. Bizlere proje kapsamında kurs açarak hem sporcularımızın ihtiyacı karşılanmış oldu hem de daha huzurlu ve eksiksiz bir ortamda çalışma yapma imkanı sunulmuş oldu”dedi.

Kulüp Başkanı Fevzi Kumtepe ise, “Bu gençlere destek olursak daha başarılı sonuçlar alacaklarından şüphemiz yok. Bir kaç gün önce bayanlar voleybol kursunu açtık ve çalışıyor, bu gün güreş devam ediyor. Önümüzdeki günlerde spor kurslarımızı taekvando ile devam edeceğiz.

Hedefimiz gençlerimiz kötü ortamlardan ve alışkanlıklardan korumak. Küçükte olsa katkımız olursa mutluluk duyarız” ifadelerini kullandı.