Malatya’nın Darende İlçesinde çiftçilere bilgilendirme toplantıları yapılıyor.

Kaymakamlık, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Darende’nin tamamını kapsayacak şekilde eğitim, yayım ve sorunların tespiti, çözüm yollarını belirlemeyi amaçlayan çalışmalar yapılırken, her köy için belirlenen program dahilinde çiftçiler ile gece toplantıları düzenliyor. Mesai saati sonrası rutin aralıklarla düzenlenen gece çiftçi toplantılarından bir tanesi de Yenice Mahallesi’nde yapıldı.

Soru-cevap şeklinde geçen toplantıda, organik tarım, iyi tarım uygulamaları, tarımsal desteklemeler, kaysı hastalık ve zararlıları, kaysıda budama, sulama ve ilaçlama, toprak analizi ve toprak analizine uygun gübreleme, KKYDP makine-ekipman desteklemeleri ve çeşitli tarımsal konular anlatılarak çiftçilerimiz bilinçlendiriliyor.

Toplantıda, Yenice Mahallesi’nde Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurulmasına, budama sulama ve ilaçlama eğitimlerinin verilmesine karar verildi.

Talep halinde isteyen çiftçilere, birer dekarlık alanda çilek yetiştiriciliği projelerinin yapılmasında teknik destek sağlanacağına karar verildi.