Malatya Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2014 Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı Erasmus Projeleri çerçevesinde kabul edilen; “Avrupa’da alimünotermit ray kaynağı işlemleri eğitimi” adlı projesi ile Danimarka’nın Kopenhag kentine gitmeye hazırlanıyor.

Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin projesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 1482 Erasmus genel proje başvurusundan; desteklemeye değer 221 proje içerisinde yer aldı.

Raylı sistemler alanında temel düzeyde mesleki eğitim almakta olan öğrencilerin, ülkelerarası staj ve çalışma ziyareti olarak adlandırılabilecek hareketlilik faaliyetine; toplam 45 öğrenci katılacak. Katılımcı öğrencilerin belirlenmesi amacıyla okulun proje komisyonu tarafından veli ve öğrenci bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildi.

Proje Koordinatörü Fikret Nurettin Kapudere, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın faaliyetleri ile Hayat Boyu Öğrenme Programı hakkında şu bilgileri verdi:

“Erasmus, AB’ye üye ve aday ülkelerin mesleki eğitime yönelik politikalarını desteklemek ve geliştirmek için yürütülen bir programdır. Bu program; ülkeler arası işbirliğinin kullanılarak mesleki eğitim sistemleri ile uygulamalarında kalitenin geliştirilmesini, yeniliklerin teşvik edilmesini ve Avrupa boyutunun yükseltilmesini amaç edinmiştir.

Projemiz kurumumuzda temel mesleki eğitim almakta olan raylı sistemler teknolojisi alanı öğrencilerimize 2 hafta süre ile Alİmünotermİt Ray KaynağI İşlemlerİ konusunda teorik ve pratik eğitimlerle mesleki gelişimlerini kazandırma projesidir.

Projemizin temel amacı öğrencilerimizin yurt dışında alacakları mesleki eğitim ile sertifikalandırılmış yetkin ara elemanlar olarak istihdam olanaklarının arttırılmasıdır. Projemize katılacak ve yurt dışında mesleki eğitim alma fırsatı yakalayacak öğrencilerimizin istihdam olmalarının ardından ülkemizdeki demiryolu hizmetlerinin gelişimine, yetkin ara elemanlar olarak katkıda bulunmalarını hedefliyoruz.”