Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan ‘Hediyem Kur’an olsun’ kampanyasına Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde de ilgi gösteriliyor.

İlçe Müftüsü Şemsettin Karcı, kampanya süresince hedeflerinin bin Kuran’ı Kerim hediye etmek olduğunu söyledi.

‘Hediyem Kur’an olsun’ projesi ile daha çok insanın Kuran’ı Kerim’e ulaşması, anlaması ve hayatına anlam kazandırmasını amaçlandığını belirten Doğanşehir İlçe Müftüsü Şemsettin Karcı, “Kur’anlar İngilizce, Rusça, İspanyolca, Fransızca dillerinde mealli olacaktır. İlerleyen aşamalarda gelen talepler doğrultusunda farklı dillerde mealler de hazırlayabileceğiz. Türkiye’de Aliyyül Kari kıraati, yurt dışı nüshalarda ise resmi Osmani kıraati üzere basılmış nüsha dağıtılacaktır” diye konuştu.

Karcı, “Hz. Peygamberimizin Veda Hutbesinde, yolumuzu şaşırmamak için sarılmamızı istediği ve kıyamete kadar bize emanet olarak bıraktığı en önemli iki değerden biri yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’dir. Biz Türkiye Diyanet Vakfı olarak, artık, yeryüzünün hiçbir yerinde, Kuran’ın hayalini kuran hiçbir ev, Allah’ın sözünü kalbine indirmeyen hiçbir mümin kalmasın istiyoruz. Kuran’ı Kerim’in ışığı bütün insanlığın yolunu aydınlatsın, dokunmadığı hiçbir gönül kalmasın diye hayırseverlerimizin de desteğiyle Diyanet İşleri Başkanlığımızın öncülüğünde Doğanşehir Müftülüğü olarak bin adet Kur’an-ı Kerim hediye ediyoruz. Hediyemiz Kur’an olsun, insanlık doğru yolda buluşsun istiyoruz” şeklinde konuştu.

İlçe Müftüsü Karcı, kampanya çerçevesinde bağışta bulunmak isteyenlerin Doğanşehir Müftülüğüne gelmeleri yada Cami görevlilerine 12 TL bağışta bulunmaları ile kampanyaya destek olabileceklerini söyledi.