AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, tekrar milletvekili adaylığı konusunda “Zamanı gelince değerlendirilecektir” dedi.

Altın Kayısı Oteli’nde basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Milletvekili Öznur Çalık, gündemdeki konulara temas etti.

Hızlı tren konusunda proje çalışmalarının başladığını hatırlatan Çalık, “İhaleyle ilgili bürokrasiden kaynaklanan sıkıntılardan dolayı süreç uzamış vaziyette. Proje ihalesi yapılacak ve inşallah Malatya hızlı trene kavuşacaktır” şeklinde konuştu.

Malatya’nın AK parti iktidarlarına verdiği oy ve yürek desteği karşılığını alacağını söyleyen Öznur Çalık, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Malatya ziyaretinde Battalgazi ilçesine hastane, İnönü Stadı yeri ve o bölgenin yeşil alan olması, kuzey çevre yolunun hızlandırılması için söz aldıklarını, Davutoğlu’nun Malatya’da açılış programında yeterli kalabalık olmadığı şeklindeki eleştirilere karşılık, “Sayın Başbakanımızın Malatya’yla gelecek tarihi hemen hemen bir hafta önce belli oldu. Sonra Kobani olayları çıktı ve gelip gelmeyeceği konusunda tereddütler oldu. Dolayısıyla sayın Başbakanımızın gelişiyle ilgili yeterince tanıtım yapılamamış olabilir ancak bize göre, miting olmamasına rağmen sadece açılış için gelen sayın başbakanımızı Malatya halkı bağrına bastı” dedi.

Çalık, yapılan ve yapılacak hizmetleri de dil getirip, basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını da cevaplandırdı.

Bu arada, Çalık’ın programına katılan ve kısa açıklama yaparak Doğanşehir’deki programına giden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın selamlama konuşmasından sonra merkez ilçe Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da, söz aldı. Polat, Beydağı Devlet Hastanesi alanında 10 dönümlük alana yapmayı planladıkları cami ve o bölgede 4 cami bulunması ve burasının Cuma camisi değil de eğitim ve sosyal tesis veya yeşil alan olarak düzenlenmesi değerlendirmelerine karşılık, “Konferans salonu, aş evi, misafir hanesi de olacak. Külliye şeklinde cami planlıyoruz” dedi.

AK Parti Il Başkanı Bülent Tüfenkçi ise, AK Parti Malatya teşkilatının kongre sürecine girdiğini hatırlatarak, “İlçe kongreleri Kasım ve Aralık’ta, il kongresi de 18 Ocak’ta yapılacaktır. Daha sonra da 2015 milletvekili seçiminde AK Parti olarak Malatyalı hemşerilerimizden ve Türkiye’den anayasayı değiştirecek gerekli desteği almak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ile Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mikail Pelit ise, 12 yıllık AK Parti iktidarlarında bir dönem daha Malatyalı bakan olmamasını eleştirdi.