Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Malatya 1 nolu şubesinin 5. Olağan Genel Kurulu başladı. Genel kurulda oy verme işlemi sürüyor.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı’nın divan başkanlığında gerçekleştirilen Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 nolu şubesinin 5. Olağan Genel Kurulu, Malatya Büyükşehir Belediye konferans salonunda yapılıyor.

Genel kurulda açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 nolu şubesi başkanı Kerem Yıldırım, "Eğitim-Bir-Sen, Mehmet Akif İnan’ın ’Türkümüz dünyayı kardeş bilendir. Gökleri insanın ortak tarlası’ dizelerindeki kuşatıcılıkla, 14 Şubat 1992 yılında kurulmuştur. Eğitim-Bir-Sen, 77 milyonun kardeşliğini hedefleyen; özelde eğitim çalışanlarının genelde ise milletimizin hak ve menfaatlerini, insanlığın huzurunu önceleyen, zulmün karşısında mazlumun yanında duran dimdik bir teşkilattır" dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar ise, "Memur-Sen Konfederasyonu’nun bir temsilcisi olmak büyük bir şereftir. Biz bu yola çıkarken, o gün ki baskılara rağmen başladık ve bin 56 tane memurun 972 tanesini Bem-Bir-Sen’e üye ettik" diye konuştu.

Hak-İş Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri de, kamu sendikaları arasında Memur-Sen’in Türkiye’nin en büyük konfederasyonu olduğunu kaydederek, "Memur-sen yoluna hızlı ve kararlı bir şekilde devam ediyor. Memur-Sen’in büyümesi, Türkiye’nin demokrasi, insan hakları ve özgürlükler açısından gelişmesi demektir" ifadelerini kullandı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı ise, "Biz ücret ve hizmet sendikacılığının yanında birde misyon sendikacılığı yapıyoruz" dedi.

’Bizim yüklendiğimiz bir misyon var’ ifadesini kullanan Yağcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Elbette hizmet kolumuzdaki mensup olan arkadaşlarımızın ve diğerlerinin özlük haklarını savunacağız. Ama bizim görevimiz bununla bitmiyor. Bizim başka görevlerimizde var. Devletimizin birliği ve milletimizin dirliğini daha da muhkemleştirmek bizim vazifemizdir. Bunu eğitimciler yapmayacak da, kim yapacak? Bunun yanında medeniyet değerlerimizin yeniden ihyası ve yeniden inşasının sorumluluğu da bizim omuzlarımızdadır."

Eğitim-Bir-sen Malatya 1 nolu şubesinin 5. Olağan Genel Kurulunda oy verme işlemi başladı. Mevcut başkan Kerem Yıldırım’ın tek liste halinde girdiği seçimde delegeler, yönetim kuruluna girmek isteyen 4 aday içinde oy kullanacak.