Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın, “Her iki seçimde de seçim sürecini etkileyen bir kesinti meydana gelmemiştir” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın, 30 Mart yerel seçimlerinde "Trafolara kedi girdi" açıklamalarına cevap verdi. Yıldız, "Seçim sürecinin sağlıklı yürütülebilmesi için gereken her türlü tedbir alınmış olup, her iki seçimde de seçim sürecini etkileyen bir kesinti meydana gelmemiştir" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba yaptığı açıklamada, “Bakan Yıldız’a seçim güvenliği hakkında 4 adet soru sorduk. Tek bir cümleyle, “Seçim sürecinin sağlıklı yürütülebilmesi için gereken her türlü tedbir alınmış olup, her iki seçimde de seçim sürecini etkileyen bir kesinti meydana gelmemiştir” diye yanıt verdi. Hem Mart ayındaki hem de Ağustos ayındaki seçimler Türkiye’nin en kirli ve en şaibeli seçimleri olarak tarihe geçti. Her iki seçim gecesi yaşananları hatırladıkça Bakan’ın bu yanıtını şaka olarak değerlendiriyorum" dedi.

AĞBABA’NIN ÜÇ AY ÖNCE SORDUĞU SORULAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Bakan Yıldız’a yönelttiği önergesinde, "Yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde trafo merkezlerine kedilerin girmesi ihtimaline karşı 30 Mart tarihinden bugüne kadar herhangi bir altyapı çalışması yapılmış mıdır? Trafolarda kısa devre yaratan kedilerin bu alana girmesini önleyebilmek adına gerekli tüm önlemlerin alındığı söylenebilir mi? Cumhurbaşkanlığı seçimleri süresince yaşanabilecek elektrik kesintileri için bakanlığınız bünyesinde bir kriz merkezi oluşturulmuş mudur? Eğer bir kriz merkezi oluşturulmuş ise bu kriz merkezinde kısa devreye neden olabilecek kedilere karşı bir ekip oluşturulmuş mudur? Yukarıda sayılanlar dışında seçim gecesi elektrik kesintisi başta olmak üzere herhangi bir başka aksaklığa neden olabilecek tanımlamayan obje/canlı ve diğer unsurlara karşı bir tedbir alınmış mıdır? Alınmışsa nelerdir?" diye sormuştu.