Malatya’da, ’Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimi’ verildi.

Ford Bayii ve Ülkem İçin Gönüllü Elçisi Salim Ilıcak organizasyonunda, Malatya Park alış veriş merkezi Avşar Sineması Salonu’nda ’Engelliliğe Doğru Yaklaşım Eğitimi’ verildi.

Kurucusu Vehbi Koç’un ‘Ülkem Varsa Ben de Varım” sözünden yola çıkarak 2006 yılında ‘Ülkem İçin Projesi’ni başlatan Koç Holding, Malatya’da çalışmalarına devam etti.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğinde yürütülen ‘Ülkem İçin Engel Tanımıyorum’ Projesi kapsamında verilen eğitimde engelli vatandaşlarda sunum yaptı.

Çocuk Gelişim Uzmanı Tanyel Süzer, "Koç Grubu ile yapılan anlaşma kapsamında Ülkem İçin Projesi’ başladı. Bu anlamda proje, Türkiye’de çok büyük, kapsamlı ve sürdürülebilir. Bu çalışmanın çok başarılı olacağına da inanıyorum" dedi.

Eğitmen Adem Vural ise, görme engellilerin dünyasının aydınlık olduğunu ifade ederek, "Bazen arkadaşlarla şakalaşıyoruz, bizi gören birisi ’ne kadar hayat dolusunuz’ diyor. Ne yapalım? Görmeyince oturup, bir kenarda ağlayalım mı? Doğuştan görme engelli olmak, buna adapte olarak yaşamak demek. Bazı problemler oluyor ama bu problemler, görmemekten kaynaklanmıyor" diye konuştu.

Eğitime, Ilıcak Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve MGG İcra Kurulu Üyesi Salim Ilıcak, Ilıcak Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Ilıcak ve Ilıcak Grup Yönetim Kurulu Genel Müdürü Emin Ilıcak da katıldı.