Gençler, göğüs kanserine dikkat çekmek için bayanlara pembe kurdele taktı.

Malatya merkez Soykan Meydanı’nda bayanlara kurdele takan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları üyesi genç kızlar, göğüs kanserinin yaygınlaşması nedeniyle farkındalık oluşturdular.

Yaptıkları çalışmayla ilgili bilgi veren CHP Malatya İl Gençlik Kolları Başkanı Barış Yıldız, ”CHP Gençlik Kolları üyesi kızlar ile birlikte meme kanserine dikkat çekmek için böyle bir etkinlik yapıyoruz. 1-31 Ekim tarihleri arkasında pembe kurdele takarak meme kanserine dikkat çekilmeye çalışılıyor” diyerek, meme kanserinin hem erkek hem de kadınlar üzerinde etkili olup, birçok kişinin bu hastalıktan hayatını kaybettiğini vurguladı. Yıldız, “Erken tanı ile hayatın kurtulabileceğine dikkat çekmek için böyle bir etkinlik yaptık” dedi.

CHP Battalgazi Gençlik Kolları Başkanı Gülseren Durgun ise, "Kanserden birçok insanımız hayatını kaybediyor. Her sene 8 kadından 1’i meme kanserine yakalanıyor. Her sene, 98 bin erkek ve 63 bin kadınımızı kaybetmekteyiz. Erkeklerde akciğer, kadınlarda ise meme kanseri önde geliyor” şeklinde konuştu.