Ülkemizde ilk kez, “Hemşirelikte Meslek Anıları” yarışmasıyla toplanan öyküler kitaplaştırıldı.

“Hemşirelik Anıları” adlı kitabın editörlüğünü İzmir Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinden Doç. Dr. Şafak Dağhan ve Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Cengiz Yakıncı yaptı.

Kitap, Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Mezunları Derneği ile Türk Hemşirelik Derneği İzmir Şubesi’nin ortaklaşa düzenledikleri yarışmaya gönderilen 37 öyküden oluştu.

Yarışmada birinciliği “İhtiyarın Günlüğü” adlı anısıyla Arzu Yaramaz, ikinciliği “Zeynep ile Merdiveni” adlı anısıyla Tülay Deveci Gül, üçüncülüğü “Ayın Bir Yüzü” adlı anısıyla Pınar Güngör elde etti.

Kitabın editörlerinden Prof. Dr. Cengiz Yakıncı şu açıklamada bulundu:

“Meslek anıları, hayatın içinde mesleği yaşayanların tecrübelerini sonraki nesillere aktarmakta çok etkili bir yoldur. Tecrübeler yaşanarak kazanılır. İbni Sina’nın dediği gibi ‘Tecrübe ilimden üstündür.’ Tecrübeleri ders kitaplarında bulamayız. O nedenle meslek anı kitapları en az o meslekle ilgili ders kitapları kadar değerlidir. Hemşirelik mesleği ile ilgili piyasada bir iki tane kitap vardır. Bu kitaplar tek bir hemşirenin başından geçen öyküleri içermektedir. Halbuki bu yeni çıkan kitap ilk kez ülkemizin farklı bölgelerinden 37 farklı hemşirenin tecrübelerini bizlere aktarmaktadır. En önemli dileğimiz “Hemşirelik Anıları” kitabının hemşirelik fakültelerinde ve yüksek okullarında ders kitabı olarak okutulmasıdır.”