Himaye’ye Muhtaç Yaşlılar, Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği (HİMYAÇ-DER) genel merkezi, 2. olağan genel kurulunu yaptı.

Battalgazi Belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen 2. olağan genel kurulda, mevcut başkan Ayşe Ece Budan, seçime tek liste halinde girdi. Budan, oy birliğiyle yeniden başkanlığa seçildi.

Olağan genel kurulda bir konuşma yapan HİMYAÇ-DER Genel Başkanı Ayşe Ece Budan, 1994 yılında kurulan derneğin; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı huzurevi, erkek yetiştirme yurdu, Sevgi Evleri, sokak çocukları ve kadınlarımıza hizmet vermeye çalıştıklarını belirtti.

2012 yılında HİMYAÇ-DER Genel Merkezini Malatya’da kurduklarını anımsatan Budan, "Derneğimizin genel merkezini kurup, tüm illerimizde hizmet vermek amacıyla yola çıktık. Genel merkezler, genelde Ankara ve İstanbul’da olur. Dernek olarak Malatya’da tüm illerimize hizmet vermeyi amaçladık ve 10 ilimizle birlikte yola koyulduk. Bundan sonrada çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam edeceğiz" dedi.

Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Karataş ise, HİMYAÇ-DER’in çok önemli bir görev üstlendiğini kaydederek, Battalgazi Belediyesi’nin her zaman derneğe destek vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Ayşe Ece Budan’ın başkanlığındaki genel merkez yönetimi şu isimlerden oluşuyor: Zeki Dağ, Hüsamettin Özden, Kayhan İnceoğlu, Mustafa Ertan, Sema Kabak, Melike Kurttaş, Arzu Varol, Eray Karataş, Banu Özdiler ve Mustafa Sertaş.