Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, ölümünün 41. yılı nedeniyle, Malatya Kültür Yaşam Derneği (MAKÜYAD) “Fotoğraflarla İnönü ve Malatya” konulu fotoğraf sergisi açacak.

Malatya Park AVM’de 25 Aralık 2014’te saat 13.00’de açılacak ve 2 Ocak 2015’e kadar açık kalacak olan sergide, İnönü’nün Malatyalılarla ve Malatya’da çekilen 60’a yakın fotoğrafı yer alacak.

MAKÜYAD Basın Sözcüsü Makbule Karaman, “ilimizin yetiştirdiği İsmet İnönü, Turgut Özal gibi devlet ve siyaset adamları, Udi Nevres, Fahir Kayahan, Eflatun Cem Güney gibi sahne ve edebiyat dünyasının önde gelen sanatçıların anılarını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarma gibi düzenlediğimiz etkinliklere, İsmet Paşa’nın ölümünün 41 yılı nedeniyle düzenleyeceğimiz fotoğraf sergisi ile devam ediyoruz. Rahmetli İsmet Paşamızın, Malatya ziyaretlerinde veya Malatya heyetinin Ankara’ya yaptığı ziyaretlerde dönemin kent yöneticilerinin yanı sıra vatandaşlarla çektirdiği ve bir hafta süreyle açık olacak sergimizde yaklaşık 60 fotoğraf yer alacak” ifadelerini kullandı.