Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, iş kazalarıyla ilgili verdiği önergenin dikkate alınmadığını belirterek, bu konuda hükumeti suçladı.

Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, mevsimlik tarım işçilerini taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 15 vatandaşın hayatını kaybettiği, 27 kişinin ise yaralandığı olayla ilgili olarak “İş Cinayetleri ve Katliamları AKP’nin Siciline Kazındı” ifadelerini kullandı. Mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarının araştırılması ve ölümlerin önüne geçilebilmesi için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını talep ettiklerini ancak AKP’nin tıpkı Soma gibi tüm ilgili önergeleri reddettiğini belirten Ağbaba’nın açıklaması özetle şu şekilde:

“Dileğimiz ölü sayısının artmaması. Yaralı işçilerin bir an evvel sağlığına kavuşması. Ancak ülkemizde son dönemde sık sık işçi ölümleriyle karşılaşılıyoruz. Bu durum giderek olağanlaştırılmakta, doğal bir durummuş gibi kamuoyuna sunulmaktadır. Dün Ermenek için "doğal afet" yakıştırmasını yapabilecek kadar alçalan siyasi ikbal meraklısı kimseler büyük olasılıkla bugün de Isparta’daki kaza için "trafik kazası" deyip geçeceklerdir. Oysa gerçekler böyle değil.”

“Mevsimlik tarım işçileri her yıl 25 TL yevmiye için Türkiye’nin bir ucundan bir ucuna dolaşıp, imkansızlıklar içinde yaşamlarını sürdürmek isteyen yurttaşlarımızdır. Tarım işçilerimizin sorunlarını defalarca TBMM’de dile getirdik. Barınmadan, ulaşıma, sağlıktan eğitime birçok ciddi sorunları olmasına karşın verdiğimiz araştırma önergesi AKP’nin oylarıyla reddedildi. Türkiye’nin sorunlarına çare olmak için var olan TBMM’yi parmaklarla yöneten iktidar, tıpkı Soma gibi tarım işçileriyle ilgili önergeleri de reddetti. Reddedilen her bir önergemiz bugün bir facia olarak karşımıza çıkıyorsa, bu ölümlerin tek bir sorumlusu vardır, o da AKP İktidarıdır. AKP’nin iş cinayetleri ve katliamları karşısındaki vurdumduymaz tavrıdır. “