Malatya’da yaşayan Kırgızlar, merkez ilçe Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı ziyaret etti.

Yeşilyurt Belediyesi’ni ziyaret eden Kırgız Türkleri, Başkan Polat’a kaftan hediye ettiler. Kırgız Türkleri Manas Dolunay, Ali Ahmet Altuğ, Hayrullah Yüceses, İlknur Dolunay, Saliha Yücesoy ve Atike Ülker bir süre Başkan Polat’la görüştüler.

Ziyarette konuşan Manas Dolunay, "Biz 1928’de Türkiye’ye gelip yerleşen Kırgız göçmenlerindeyiz. 112 aile olarak Malatya’da yaşamaktayız. Bugüne kadar Malatya’da yerleşik düzen ve vatandaşlığımız bulunmaktadır. Burada yaşadığımız müddetçe de kendi örf, adet, gelenek ve göreneklerimizi devam ettirmekteyiz. Malatya halkına ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne çok teşekkür ediyoruz. Malatya’da yaşamaktan dolayı çok mutluyuz ve gurur duyuyoruz" dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, Kırgız Türkleri ile Türkiye Türklerinin soy ve inanç birliğinin bulunduğunu, son yıllarda aramızdaki engellerin kalkmasıyla birlikte, hasretle kucaklaştıklarını, iki ülkenin hem devlet hem de millet olarak yılların ayrılığını çok kısa sürede eritmenin peşinde olduğunu ifade etti. İki dost ve kardeş ülkenin işbirliğini daha da geliştirmesi gerektiğini ifade ederek, Türkiye’nin uluslararası arenada artan popülaritesinin Türk ve İslam dünyasıyla ilişkilerini ve işbirliğini artırmasıyla çok daha yükseleceğini, gerçek anlamda küresel bir güç haline geleceğini söyledi.