Malatya’nın Kuluncak İlçesi’nde düzenlenen toplantıda hayvancılığın sorunları ele alınıp, hayvancılıkla ilgili teşvikler anlatıldı.

Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ve birlik teknik heyeti Malatya’nın Kuluncak İlçesi belediye salonunda yetiştiricilerle istişare toplantısı yaptı. Yapılan toplantıda öncelikle küpeleme ve aşılama işlemleri ön plana çıktı. Küpeleme yapmayanlara, önümüzdeki yılın başından itibaren cezai işlem uygulanacağı bilgisi toplantıya katılanlara aktarıldı.

Toplantıya ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mikail Ercan, ilçe teknik personeli, birlik başkanı İhsan Akın ve birlik teknik heyeti ile yetiştiriciler katıldı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mikail Ercan, yaptığı konuşmada, “Yaptığımız toplantıda, Kuluncak‘ın sorunları nedir? Koyun keçi yetiştiriciliği yapan vatandaşlarımızın sıkıntıları nedir? Nasıl çözüme ulaştırabiliriz? Bunu yaparken de bir ortak akıl çizgisi üzerinde hareket ederek nasıl sonuca ulaşabiliriz, onu tartışacağız. Ben burada yaklaşık 2 senedir görev yapıyorum. Kuluncak’a geldikten sonraki ilk etaptaki problemlerimizi tabii ki vardı. Kuluncak’ın problemleriyle ilgili yetiştiricilerin hayvan güncellemeleri ile ilgili problemlerimiz vardı. Hayvan Yetiştirme teknikleriyle ilgili problemlerimiz vardı. Dönem dönem vatandaşlara bir şekilde sahaya çıkan veteriner hekim arkadaşlarımız ile beraber neler yapılabiliriz Kuluncak’ta ne değiştirilebiliriz onları görüşeceğiz. Ya da nasıl daha düzgün hayvancılık yapılabilir noktasında bize danışan ya da beraberinde çıktığımız köylerdeki işte yetiştiricilik yapan vatandaşlarımıza bu konuda zaten bilgiler veriyoruz. Bu desteklerden faydalanabilmeleri için ne gerekiyorsa neler yapmak gerekiyorsa biz taşın altına elimizi koymaya her zaman hazırız” ifadelerini kullandı.

Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ise, “Burada yaşanan sıkıntıları birebir görüşeceğiz. Yeni yapacağımız projelerimizle inşallah bu sıkıntıları gidereceğimizi düşünüyoruz. Problemleri çözecek bir projedir. Yaylalarda tuvalet su elektrik ve yol ihtiyacını karşılanması projesi sosyal bir projedir . Sizlerden problemlerle alakalı dilekçeler ve şikayetleri alıp, biz gerekli yerlere iletiyoruz. İnşallah buna bağlı olarak tabi yeni teşvik destek yeni koç desteğidir buna bağlı olarak çobanlık desteğidir bilgileri aktaracağız. Bu destekler ve güncelleme ile alakalı özellikle küpelemelerinizi ve aşılamalarınızı muhakkak yaptırın. Çünkü önümüzdeki yıldan itibaren 2015 in başından itibaren cezai işlem uygulanacaktır. Ondan dolayı da muhakkak hayvan küpelemesini 2 aylık süreç içinde yaptıralım” şeklinde konuştu.