“Kurumsallaşma Yolunda Yeşilyurt” başlığıyla bir dizi eğitimler gerçekleştiren Yeşilyurt Belediyesi üç gün devam edecek ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirme programı için açılış töreni düzenledi.

Belgelendirme açılış törenine, Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, TSE Başkanlık Müşaviri Arif Gani, TSE Başkanlık Müşaviri Sertip Necati Atalar, TSE Malatya Müdürü Eraslan Yılmaz, İnönü Üniversitesi Prof. Dr. Tuncay Özdemir, İnönü Üniversitesi Doç.Dr. Nurhayat Özdemir, Eucons Danışmanlık Müdürü Funda Yalçınsoy, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları ve Birim Temsilcileri katıldı.

Eğitimin açılışında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “AR-GE çalışmalarına ve eğitim çalışmalarına çok büyük bir önem veriyoruz ve vereceğiz. Çünkü hayatta, Dünyada en pahalı şey bilgidir. Parayı bulabilirsiniz, evi alabilirsiniz, arabayı alabilirsiniz fakat bilgiye aç değilseniz, bilgiye susamamışsanız bilgi gelmez. Biz "İlim Çin’de de olsa, Gidin Alın" ve "Beşikten Mezara Kadar İlim Öğrenin" diyen bir felsefenin bir medeniyetin müntesipleriyiz. Bilgi bizi ileriye taşıyacak olan hazinedir ve bilgiden asla geri kalmamamız gerekiyor” dedi.

Başkan Polat, “Biz bu çerçevede bir yandan günlük işlerimize bakarken, bir yandan eğitim işleriyle ilgilenirken ama bir yandan da bugüne kadar Gaziantep Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi, Kayseri Kocasinan Belediyesi, Melikgazi Belediyesi, Ankara Altındağ Belediyesi, İstanbul Ümraniye, Sancaktepe, Esenyurt Belediyelerini bizzat fiilen yerinde inceledik. Arkadaşlarımız oralara AR-GE gezileri için gittiler. Bizim almakla ilgili, sormakla ilgili bir sıkıntımız yok. Kendimizi büyük görmüyoruz. Amerika’yı yeniden keşfetmemize gerek yok, bizden önce büyük şehir olmuş bizden önce bu yollardan geçmiş insanlar var. Gidelim bunların tecrübelerini bizim tecrübelerimiz kabul edelim, bunların düştüğü çukurlara biz düşmeyelim. Nihayetinde yaptığımız ve yapacağımız hizmet ve yatırımlar milli bir servet. Bizim marka olmamız gerekiyor. İnönü Üniversitesini bir dünya markası yapmamız gerekiyor, Yeşilyurt Belediyesini bir marka yapmamız gerekiyor. Çünkü artık Dünya markalar dönemini yaşıyor. Bizde Yeşilyurt Belediyesini marka kapacağız. Markalaşma süreci de uzun bir süreç, bu sürecide sıkıntılarıyla birlikte güzellikleriyle birlikte yaşayacağız. Ben Yeni dönemde Yeni Yeşilyurt’umuzun Büyük Yeşilyurt’umuzun hepimiz için güzelliklerle dolu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

TSE Malatya Müdürü Eraslan Yılmaz ise, “Üç gün boyunca denetim devam edecek, üç gün boyunca birimlerimizi ziyaret edeceğiz. Birimlerde ki uygulamaları göreceğiz. Daha sonra Cuma günü kapanış programıyla teknik sonucunu açıklayacağız. Gözlemlediğim kadarıyla Yeşilyurt Belediyesi baya hızlı başladı, iyi gidiyor ve inşallah devamı da gelir. Bu 9000 Belgesini almaya hak kazanırsanız buda gelişimlerin hızlanması açısından bir vesile olacaktır diye düşünüyorum. Ama 9000 bütün sistemlerin alt yapısı olarak düşünülebilir. Bundan sonra inşallah devamı gelecektir” dedi.