Malatya’da, “Laboratuvar Yönetimi, Kalite-Standardizasyon-Akreditasyon Sempozyumu’nun açılışı yapıldı.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde sempozyumun açılışında, Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Güler, Sağlık Bakanlığı akreditasyon çalışmalarını anlattı ve sağlıkta laboratuvar akreditasyonunda güncel 2014 dokümanının hazırlandığını ve kurumların 2016 sonuna kadar akreditasyonlarını yenilemeleri gerektiğini söyledi.

Sempozyumda konuşan Prof. Dr. Nazmi Özer, “Üç yılda bir yapılan dünya kongresi IFCC Worldlab İstanbul 2014’ü tamamladık. Bilimsel içerik, bilimsel katılım, firma katılımı, sosyal program ve genel olarak organizasyon büyük beğeni gördü. Kongre, 5133 toplam katılımcı ile daha önce düzenlenen tüm Worldlab kongrelerinden çok daha yüksek, rekor denebilecek düzeye ulaştı. Bu sempozyumda kalite akreditasyonun tartışılması önemli bir konudur” dedi

Prof. Dr.Dr. Aysun Bay Karabulut ise, Yüksek Öğretim Kurumu akreditasyon çalışmalarından ve tıp fakültelerinde okutulan müfredatın akreditasyona uyumunu anlattı.

Sempozyumda, ayrıca tıbbi laboratuvar uzmanlarının pratikte karşılaştığı sorunlar tartışıldı. Akreditasyon sürecine Sağlık Bakanlığı’nın ve TÜRKAK’ın yaklaşımı ve bu konudaki çalışmaları ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri tarafından aktarıldı. Sempozyum bilimsel programında, tıbbi laboratuvar uzmanlığı için artık bir bakıma gerekli olan bilgisayar yazılımlarının özellikleri ve uygulamalarına yönelik “Laboratuvar Uzmanlığında Bilişim Teknolojilerinin Etkin Kullanımı” başlıklı kısa bir kurs da yer aldı.

İki gün devam edecek sempozyumda akreditasyon ve kalite çalışmalarının anlatılacağı bildirildi.