Malatya Musiki Cemiyeti Derneği’nin kongre ve seçimi yapıldı, başkanlığa 17 yıllık başkan Mehmet Tunç Yıldırım tekrar getirildi.

Derneğin, Battalgazi Belediyesi 2.katındaki yerinde düzenlenen seçime tek liste katıldı.

Kongrede divan başkanlığını, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç yaptı. Kılıç, yaptığı konuşmada, “Malatya’nın kültürel hayatına yön veren derneğimiz, Malatya günleri, Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu gibi etkinliklerinde karşı taraf üzerinde hep güzel etkiler bıraktılar” diyerek, derneğin faaliyetleri ile Malatya kültür ve sanatına sahip çıkıldığını vurguladı.

Musiki Cemiyeti Derneği Başkanı Mehmet Tunç Yıldırım ise konuşmasında, 1986 yılında cemiyet olarak kurulan derneklerinin isminin Malatya Musiki Cemiyeti Derneği olarak değiştirilmesini talep etti. Yıldırım, kongrenin 2 yılda bir değil 3 yılda bir yapılmasını önerdi. Yıldırım’ın önerileri kabul edildi.

Konuşmalardan sonra seçime geçildi ve Musiki Cemiyeti Derneği’nin asıl yönetim kuruluna, Mehmet Tunç Yıldırım (Başkan), Ekrem Aydınalp, Aydın Arslan, İsmet Bozdağ ve İbrahim Halil Kılıç getirildi.

Denetleme kurulu asıl üyeleri şu isimlerden oluştu: “Enver Kalaycıoğlu, Ünal Menevşeoğlu ve Yaşar Arı.”