Malatya, Bosna Hersek’te tanıtıldı.

Türk Hava Yolları (THY) tarafından düzenlenen gezi ile Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya Malatya’dan gezi düzenlendi.

Malatya’dan Bosna Hersek’e giden, belediye başkanı, iş adamı ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Saraybosna’da tarihi, kültürel ve doğal yerleri gezdi. Geziye katılanlar kendilerini Battalgazi ilçesinde Kervansaray civarında ya da kültür sokağında veya istanbul’un eski semtlerinde gezdiklerini zannettiler. Soğuk bir havada eksi 5 derecede yapılan gezinin sıcacık geçtiği bildirildi.

Malatya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, gezi hakkında şu bilgileri verdi:

“İlk olarak Orduzu Pınarbaşını andıran doğal güzellikteki Bosna kaynağı (vrelo bosne) ziyaret edildi. Baş çarşı adı verilen Osmanlı dönemine ait çarşı gezilerek güzellikleri incelendi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Osmanlı kılıcı dövdü. Aliye izzetbegoviçin anıt mezarı ziyaret edildi. Savaşın izlerinin yer aldığı binalarda incelenirken birçok cami medrese ve Osmanlı eserleri ziyaret edildi. Türkiye tarafından onarımı yapılan eski eserlerde de incelemelerde bulunuldu. Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel sekr5eter Yardımcısı Ertan Mumcu’nun en çok burada ekonomik ömrünü on yıllar önce doldurmuş olmasına rağmen halen hizmet veren tramvaylar dikkatini çekti.

Konuk edinilen re2sidence Inn Marriott Otelde Satış Müdiresi Sanija Selimoviç tarafından bir sunum yapılarak, Malatya’dan gelecek misafirler için her türlü kolaylığın sağlanacağı belirterek, Malatya’lıları Saray Bosna’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacaklarını dile getirip tanıtım amaçlı bir sunum da bulundu. Akşam yemeğinde kültür ataşeliği yetkilileri, THY yetkilileri, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi yetkilileri ile bir araya gelindi. Fikir teatisinde bulunulan yemekli toplantı sonunda turizm alanında işbirliği konusunda açıklamalarda bulunuldu.

Malatya’yı tanıtıcı dökümanlar ve kayısılar ikram edilirken Bosnalı soyadaşlarla bir toplantı düzenlenmesi kararı alındı"

Programlara, Saraybosna kültür ataşesi Soner Şahin ve din hizmetleri müsteşarı Hasan Atlı da katıldı.