Yeşilyurt Kent Konseyi ile Ahkam Prodüksiyonunun işbirliğiyle engelli vatandaşlara yönelik toplumda farkındalık oluşturmak adına düzenlenen “Farkında Mısın, Farkındalık Şenlikleri” renkli görüntülere sahne oldu.

Yeşilyurt Belediyesi Açık Hava Sahnesinde gerçekleşen “Farkında Mısın, Farkındalık Şenlikleri” Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, Yeşilyurt Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü, Yeşilyurt Çevre Koruma Kontrol Müdürü engelli vatandaşlar, veliler ve gençler katıldı. Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu yaptığı konuşmada, toplumda engelli vatandaşlara bakış açısının daha iyi bir düzeyde olması için bu tür etkinlikleri desteklediklerini ifade etti. Mustafa İnan’ı engellilere yönelik yaptığı duyarlı faaliyetlerden dolayı tebrik ederek kutlayan Necati Çobanoğlu, “Mustafa İnan kardeşimiz genç yaşına rağmen bu tür etkinliklerin hayata geçmesi için çok yoğun bir mücadele ortaya koyuyor. Kendisini ve arkadaşlarını tebrik ediyorum. Kent Konseyi olarak engelli vatandaşlarımızın toplumda hak ettikleri değeri görebilmeleri, insanlar tarafından daha fazla fark edilmelerini sağlamak adına projeler üretiyoruz ve bunları vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Engelli kardeşlerimizin yaşam şartlarını, içinde bulundukları şartları ve durumları hepimizin yakından bilmemizde faydalar var. Engellilere karşı davranış seçimlerimizi, yapılacak hizmetlerimizi onların içindeki bulundukları şartlara göre ayarlamamız gerekmektedir. Engel aslında zihinlerdedir. Engelli kardeşlerimize destek olmak hepimizin insani görevidir, onlara biz engel olmayalım. Engellilerin farkında olalım” dedi.

Yeşilyurt Kent Konseyinin engelli vatandaşlara hitap edecek kalıcı hizmetlerde bulunduğunu dile getiren Necati Çobanoğlu, “Yeşilyurt Belediyesi ile İnönü Üniversitesi işbirliği, İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ile Yeşilyurt Kent Konseyi desteğiyle “Özel Gereksinimli Çocuk ve Gençlere Ev Ortamında Fiziksel Etkinlikler” projesini ilçemizde uyguluyoruz. Yeşilyurt Belediyesine kayıtlı ve proje kapsamında belirlenen farklı adreslerde ikamet etmekte olan 5 ile 17 yaş aralığındaki özel gereksinimli çocuk ve gençlerimize yönelik proje kapsamında, İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitimi Bölümü son sınıf öğrencileri ile akademik personeller, belirlenen evlerde haftada iki gün birer saat rekreasyon, beden eğitimi, planlı egzersiz ve oyun fiziksel etkinlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Altı ay sürecek projenin uygulama safhasındaki tüm masraflar Yeşilyurt Belediyesi tarafından karşılanıyor. Engelli kardeşlerimizin sosyal hayata katılmaları, spor yapmaları, engeli olmayan vatandaşlar gibi aynı şartlarda hayat sürmeleri için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

“Engelli vatandaşlarımızın fark edilmelerini istiyoruz”

Şenliklerde kendilerini yalnız bırakmayan misafirlerine teşekkür eden Prodüksiyon firması yöneticilerinden olan lise öğrencisi Mustafa İnan ise, “Engelli vatandaşlara yönelik farkındalık oluşturmak adına geçen yıl açtığımız fotoğraf sergisi çok büyük ilgi uyandırdı. Aldığımız güçlü destekler sonrasında yeni etkinlikler yapmak adına çalışmalar gerçekleştirdik. Farkındalık Şenlikleri adı altında düzenlediğimiz bu etkinliğimizdeki tek amacımız; engelli vatandaşların toplumda fark edilmelerine imkân tanımaktır. Bizlerde bu aşamada elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Engelli olmak engel değildir. Bugün ki etkinliğimize destek veren Yeşilyurt Kent Konseyine, gösterileri ve şarkılarıyla renk katacak olan tüm sanatçı kardeşlerimize, bizi bu özel günde yalnız bırakmayan başta annem ve babam olmak üzere tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gençler engellere karşı engelsiz bir dünya için mesaj verdi

Engelli vatandaşların toplumda hak ettikleri değeri görmelerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen şenlikte sahne alan Fatih Kabaoğlu ( Punk ) , Uğur Alp Kurt, Rables, Hanedan Doğan, Duhan Aslan ve Aşıl isimli sanatçılar, birbirinden hareketli parçalarını ve gösterilerini sevenleriyle paylaştılar. Söylenen şarkılara eşlik eden gençler keyifli anlar yaşadılar.