Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Vakfı işbirliğiyle düzenlenen Osmanlıca kursları yoğun ilgi görüyor. Geçen yıla oranla 3’e katlanan ilgiye cevap verebilmek için yeni kurs sınıfları açıldı.

Son günlerde ülke gündeminde yaşanan Osmanlıca dersi tartışmalarıyla birlikte Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde açılan Osmanlıca kursları vatandaşların adeta akınına uğradı. Her yaş ve meslekten vatandaşların ilgi gösterdiği kurslara talep patlaması yaşanıyor. 2013 yılında başlatılan Osmanlıca kurslarında 1 yılda düzenlenen 3 kursta toplam 55 kişi ders görürken; yeni dönem kayıtların yapıldığı son 2 hafta içinde 180 kişi müracaat etti. Yoğun talebe cevap verebilmek için yeni dersliğin de hizmete açıldığı kurslara hafta içi devam eden toplam 150 kursiyer kaydedildi. 30 kursiyerin yedek listeye alındığı kurslara olan yoğun ilgiye cevap verebilmek için çalışmalar sürdürülüyor.

Aynı zamanda yeni müracaatların yapılmaya devam ettiğini kaydeden yetkililer, fiziki şartlar ve öğretici imkanları ölçüsünde isteyen her vatandaşa Osmanlıca kursu verebilmek için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydettiler.