Malatya’ya yapılacak olan en büyük caminin proje protokol imzası ile konsept mimari proje yarışmasında dereceye girenlere ödül töreni düzenlendi.

Hilton Otel’de düzenlenen Mehmet Kavuk Cami, proje protokol imzası ile konsept mimari projede dereceye girenlere ödül verilmesi töreninde konuşan iş adamı Mehmet Kavuk, Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Malatya Park alış veriş merkezi arasında yapılacak olan cami için önemli bir aşamaya gelindiğini belirterek, “Belediye ile AVM arasındaki 57 bin 500 metrekarelik alan içinde 6 bin metrekareye yaptıracağım cami meydanında altı otopark üstü yeşil alan olacak bölüm de bulunacak. Aynı anda 5 bin kişinin namaz kılabileceği cami mimarisini bildiğiniz gibi, şu anki cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beğenmeyince, istişareler sonucunda Malatya Mimarlar Odası işbirliği ile proje ihalesi açmıştık. 13 proje katılmıştı. Yarışma sonunda 2 adet eş değer birincilik ödülü, ikincilik ödülü ve 3 adet eş değer 3’ncülük mansiyon eserler belirlenmişti. Dereceye girenlere ödül vermek ve proje protokol imzası için buradayız” dedi.

Kavuk, cami yapımı için dernek kurup, dernek kanalıyla her şeyin yasal yollarla işleyeceğini bildirip, “80 yaşına basıyorum. Sağlığımda camiyi tamamlama düşüncesindeyim. Allah uzun ömür vermezse, çocuklarımız yaptıracak. İnşallah Malatya’nın en büyük camisinde, vatandaşların beklentilerine cevap vermiş oluruz. Çünkü, yer konusunda istişarelerde bulunurken, vatandaşın yaya, araç ile gelmesi gibi durumlar göz önünde bulundurulup, buraya karar verildi” diyerek, caminin 3 yıldır konuşulması ve gecikmesinin prosedürler ve yerin işlemlerinin gecikmesinden kaynaklandığını bildirdi.

İl Müftüsü Ümit Çimen de, büyük şehir olan Malatya’da büyük caminin eksikliğinin biran önce giderilmesi için kendilerinin de çaba gösterdiğini ifade edip, birinci seçilen projenin hayata geçirilmesinde ve bazı konularda da istişarelerde bulunacaklarını vurguladı.

“Allah’ın evine el atanların, Allah da elinden tutar” diyen Müftü Çimen, “Cami merkezli medeniyetin torunlarıyız” şeklinde konuştu.

Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Ahmet Şahin ise, “Mehmet Kavuk Camisi için konsept mimari proje yarışması açmıştık. 13 katılım oldu. İlk 6’ya giren katılımcılara ödül töreni için buradayız” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesinde kayıtlı olan ve eseri birinciliğe değer görülen ve projesinin yapılmasına karar verilen Mimar Alper Tolga Perçinel de, ilk kez cami projesi yaptığını ifade ederek, “Projemde bir vatandaşın görmek istediği bütün unsurları düşündüm. Bundan sonra da yani, cami yapımında da her zaman müftülük olsun Mehmet kavuk bey olsun, istişareler içerisinde binanın yapılması için yardımcı olacağım” ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra iş adamı Mehmet Kavuk ve Mimar Alper Tolga Perçinel, proje için protokol imzası attılar.

Daha sonra yetkililer, 2 adet eş değer birincilik ödülü, ikincilik ödülü ve 3 adet eş değer 3’ncülük mansiyon eserlerin sahipleri mimarlara toplam 65 bin TL para ödülünü verdi.