Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Arif Yıldız, il başkanlığından istifa etmesinden sonra MHP Darende İlçe teşkilatını ve Ayvalı Mahallesi’ni ziyaret etti. Yıldız, istifasının bir son olmadığını, yeni bir başlangıç olduğunu kaydetti.

MHP Darende İlçe Başkanı Hasan Şentürk ve MHP ilçe yönetim kurulu, belediye meclis üyeleri, MHP Malatya İl Başkanı Arif Yıldız ve beraberindeki MHP Malatya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Demirkaya, MHP Malatya İl Sekreteri Alaattin Tosik, MHP Malatya İl Yönetim Kurulu üyesi Hasan Baydoğan ve MHP Darende Belediye Meclis adayı Gökhan Şahin’i, kapıda karşıladılar.

MHP Darende İlçe Başkanlığı’nda konuşan Yıldız, Darende ilçesinin Milliyetçi Hareket için çok önemli olduğunu belirtti. Yıldız, Darende MHP teşkilatının birlik, beraberlik içinde olmasının da ayrıca sevindirici olduğunu vurgulayarak, Darende’ye geldiği zaman evine gelmiş gibi huzurlu, mutlu hissettiğini kaydetti. MHP Malatya İl Başkanlığı görevine geldiği zaman, gençlerin önünü açmak için bir dönem il başkanlığı yapacağı sözünü anımsatan Yıldız, “Bu kararımı göreve talip olacak kişilerin önünü açmak içindir. İnsanların önünü açmak gerekiyor. Allah’ın izniyle de o sözümde duracağım. İl başkanlığından erken ayrılmamın iki temel nedeni var. Birinci nedeni ilçe ve il kongrelerinin başlayacak olmasıdır. Kongrelerde il başkanlığı koltuğunda olmak istemiyorum. İl başkanlığı koltuğunda oturursam ki, ben yapmasam bile diyecekler ki, ’İl Başkanı, milletvekili adayı olacağı belliydi. Kendi adamlarını seçtirdi. Sonra da geldi aday oldu’ demesinler diye ilçe kongreleri başlamadan görevden ayrılacağım” şeklinde konuştu.

“DOĞRU İNANDIĞIM KARARLARI UYGULADIM”

İlçe ve il başkanlığı, döneminde her zaman doğru, inandığı kararları uyguladığını belirten Yıldız, şunları kaydetti: “Doğru inandığım şeyler belki yanlıştı, ama ben doğru olduğuna düşünerek yaptım. Onun için vicdanen rahatım ve doğruları yapmak için devam ediyorum. Allah nasip ederse, bu hafta MHP Genel Başkanlığına gidip il başkanlığı görevimden ayrılacağım. Kongrelerde dava arkadaşlarımın başında kalmayacağım. Bunun daha etik ve doğru olduğunu düşünüyorum. İl başkanlığında da benim adamım değil, davanın adamı olsun, güçlü bir teşkilat olsun istiyorum. Benim veya birilerinin güdümünde bir teşkilat olmasın, davanın teşkilatın emrinde olsun. Güçlü olması için de elimden gelen her şeyi sağlamaya çalışacağım. Benim olsun diye değil, güçlü olsun diye üzerime düşen tüm sorumluluğu yerine getirmeye hazırım.”

“DEVLETİN, ÜLKÜCÜ HAREKETİN HÜKÜMET OLMASINA İHTİYACI VAR”

Vekil adayı olup olmamak, genel başkan ve genel merkezin taktirinde olduğunu belirten Yıldız, neyi taktir ederlerse başı gözü üstünde yeri olduğunu söyledi. Önemli olan Milliyetçi Hareketin Malatya’da vekillerin çıkması olduğunu söyleyen Yıldız, “Bu devletin, milletin son zamanlarda olan olayları herkes gördü. Genel başkanımız ve ülkücülerin tavrını da hepimiz gördük, yaşadık ve hep beraber bu tavır gösterdik. Devletimizin, ülkücü hareketin hükümet olmasına devleti yönetmesine ihtiyacı var. Onun için 2015 genel seçimlerinde kiminle milletvekilleri çıkaracaksak onun olması gerekiyor. Hakkımızda hayırlısıysa olsun, eğer hayırsızsa olmasın. İlla ben olacağım diye bir hırsım yoktur” dedi.

" İSTİFAM SON DEĞİL BAŞLANGIÇTIR"

MHP Malatya İl Başkanı Arif Yıldız, hem MHP Darende İlçe teşkilatı üyelerine hem de Ayvalık Mahallesi’ndeki ülkücülere il başkanlığındaki istifasın bir son olmadığını, yeni bir başlangıç olduğunu vurgulayarak, dava arkadaşlarından helallik de istedi.