Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı, parti olarak seçim barajının kaldırılmasına karşı olduklarını söyledi.

Beraberinde, MHP MYK üyeleri Mehmet Parsak ve Adem Özbay, milletvekili aday adayı Avukat Arif Yıldız ve Malatya Merkez İlçe Yeşilyurt Başkanı Mehmet Ali Kaya ile birlikte Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’ni ziyaret eden MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

Bir basın mensubunun seçim barajının kaldırılması konusundaki görüşünü sorması üzerine Dumanlı, ”Türkiye şartlarında şu anda baraja ihtiyaç vardır. MHP, mevcut yapının devam etmesinden yanayız” şeklinde konuştu.

Çözüm süreci ile ilgili de Dumanlı, “Terör olayları çözülmedikçe ve bütün varlıklarıyla teröristler teslim olmadıkça, Türk Adaletine sığınmadıkça bu işin olumlu sonuçlanacağına inanmıyoruz. PKK ve KCK Türk Devleti’nin ikinci bir paralel yapısıdır. Tek bir devlet vardır” ifadelerini kullandı.

Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mikail Pelit ise, “MHP Malatya ve Türkiye’de önemli bir siyasi partidir. Dolayısıyla yaklaşan seçimi de göz önünde bulundurursak, önümüzdeki süreçte daha hareketli bir süreç yaşanacağını tahmin ediyoruz” dedi.