Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili aday adayı Arif Yıldız, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde şirket kanalıyla çalıştırılan işçilerin maaşlarının geciktirilmesi nedeniyle çalışanların mağdur edildiğini bildirdi.

MHP Malatya Milletvekili aday adayı ve partinin eski İl Başkanı Arif Yıldız, yaptığı azılı açıklamada, belediyede kullanılan kiralık makam araçlarının kimlere ait olduğunun kamuoyuna açıklanmasını istedi. Yıldız, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 400 milyon TL borcu olduğunu iddia ederek, "Malatya Büyükşehir Belediyesi borç batağındayken, başkanın belediye binasında ekibine 1 milyon TL’lik geniş makam odalarını yaptırtması ve her birinin altında kiralık araçların olması bu kentte yaşayan insanlara haksızlıktır" iddiasını öne sürdü.

“İŞÇİNİN MAAŞINI GECİKTİRMEK SAYGISIZLIKTIR”

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde evine ekmek götürme derdinde olan işçilerinin maaşlarını geciktirdiğini, fakat üst düzey yöneticilerinin tıkır tıkır gününde maaş almasını ‘saygısızlık’ olarak nitelendiren Yıldız, şunları kaydetti: "Belediye başkanı çıkıp kamuoyuna mal varlığını kaynağıyla birlikte açıklamalıdır. Belediyedeki ekibinin kullandıkları makam araçlarının kimlere ait olduklarını açıklamalıdır. 2009-2014 yılları arasında belediyedeki kiralık makam araçlarına ödenen toplam tutarı ve bu araçlarının kaç tanesinin belediye de üst düzey personele ait olduğunu kamuoyuna açıklamalıdır.’’

YILDIZ’IN CEVABINI BEKLEDİĞİ SORULAR

Yıldız, açıklamasının devamında Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın cevaplaması istemiyle şu soruları sordu:

“Malatya Büyükşehir Belediyesi, reklamları için 2013 yılında ve 2014 yılı sonu itibarıyla ne kadar harcama yapılmıştır? Bu harcamaların ayrıntısı nedir? Aynı tarihler itibariyle reklam panoları için yapılan ödeme ne kadardır? Hangi basın ve yayın organlarına doğrudan ve ajanslar kanalıyla ne kadar ödeme yapılmıştır?

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin milyonlarca liralık temsil ve tanıtma giderleri hangi harcamalardan oluşmaktadır?

Esenlik Şirketi’nin maddi kriz içerisinde olduğu doğru mudur?

Trambüs Projesi’nde Malatya Büyükşehir Belediyesi ne kadar zarar etti?MASKİ’deki daire başkanlıklarının görevden alınmasında ‘kaçak su’ tespit vakasından kaynaklandığı iddiası doğrumudur?

Malatya Büyükşehir Belediyesi binasında yapılan çalışmalar için mimar Ahmet Vefik Alp’a herhangi bir ödeme yapılmış mıdır?

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin hesaplarında haciz var mıdır?

Büyükşehir Belediyesi’nin iller bankası olan borç tutarı ne kadardır?

Yakınlarınızın ve bazı belediye müdürlerinizin özel benzin harcamalarının belediye tarafından ödeniyor mu?”