MİAD Başkanı Yunus Akdaş, 15 Temmuz gibi bir geceyi hayatı boyunca yaşamadığını belirterek, ’O gece Türkiye’yi parçalamak ve yok etmek isteyenlerin bir oyunuydu. 15 Temmuz’da millet oyunu birlikte bozdu’ dedi.

Malatyalı iş adamları Derneği (MİAD) 63. Aylık toplantısı Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in katılımıyla gerçekleşti. Toplantının açılışında konuşan Malatyalı iş adamları Derneği Başkanı Yunus Akdaş

Malatya’nın cazibe merkezi olması, geleceğin yıldızları projesi ve konukevinin büyük önem taşıdığını söyledi.

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili de konuşan Aldaş, "60 yaşındayım, bu zamana kadar pek çok olumsuz olayla karşılaştım. Fakat 15 Temmuz gibisini hiç görmedim" dedi. O gecenin Türkiye’yi parçalamak ve yok etmek isteyenlerin bir oyunu olduğunu kaydeden Akdaş, 15 Temmuz’a karşı başarılı mücadelenin milletçe verildiğini anlattı.

"Çok çalışkan bir bürokrat"

Toplantının onur konuğu olan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in işine odaklanan bir şahsiyet olduğunu kaydeden Akdaş, tribüne oynayanlardan çok şey kaybetti. Halbuki bizim olmamız gereken yer burası değil. Kendisini çalışkanlığından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

"Malatyalı iş adamları çok çalışkan"

Malatyalı iş adamlarının da oldukça çalışkan olduğunu belirten Başkan Akdaş, "İstihdam sağlamak açısından Malatyalı iş adamları oldukça başarılı. Vatanseverlik noktasında da oldukça başarılıyız. biz bununla gurur duyuyoruz. Malatya’ya konukevini nasıl yapalım diye düşündüm. Daha iyi nasıl yaparızın peşindeyiz. Çok güzel bir iş çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.

"Düşmanın ekmeğine yağ sürmeyin"

Malatyalı iş adamlarının o geceden sonra ürünlerin pazarlamaktan çok birlik ve beraberliği düşündüğünü söyleyen Akdaş: İş adamlarından rica ediyorum biz çalışmazsak düşmanın ekmeğine yağ sürmüş oluruz. Biz İş adamları olarak işimize bakacağız" diye konuştu. Türkiye’nin tasarrufları noktasında bazı problemleri olduğunu anlatan Akdaş, "Aramızda bankacı arkadaşlar var. Bu faizler niçin bu kadar yüksek diye sorduğumuzda alırken yüzde 11 civarı alıyoruz size de verirken 2-3 puan kar ediyoruz diyorlar. Ne kadar doğru bilmiyorum. Ancak Türkiye’de bir tasarruf problemi var. Türkiye’de bankacılığınızı yaparken, iş adamlarına destek olup kar etmeseniz, 2017 yılını böyle geçirsek 2018’e böyle girsek ne olur" diye sordu. İş adamlarının kazancının bu ülke için olduğunu kaydeden Akdaş, "Bir kez de az kazansanız ne olur. Kamu bankaları bize yakınmış gibi davranıyorlar. Fakat bunu hissettiremiyorlar. İş adamlarına yardım edilmiyor, daha çok yardım edilmiyor" ifadelerini kullandı.

"Yardımlar piyasayı daraltıyor"

Kentsel dönüşüm nedeniyle konut yardımlarını 700 lira verildiğini anlatan Başkan Akdaş, bu yardımlar az olduğu için, hane halkının gelirlerinin bir kısmını kiraya verdiğini belirterek, iç piyasada daralma olduğunu anlattı. Akdaş, "Döviz borcu olanlara Allah yardım etsin. 104 firmamızın ciddi borcu olduğunu biliyoruz"dedi.

Başkan Akdaş, bu Pazar 18.30’da oynanacak Malatyaspor maçına tüm hemşehrilerini de davet etti.