AK Parti Malatya Milletvekili Mahmut Mücahit Fındıklı, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’u makamında ziyaret etti.

Hükümetin son yıllarda özellikle iş dünyasına yönelik uygulamalarının, Türkiye’nin dünya pazarlarında daha etkin olmasına yönelik olduğunu belirten Fındıklı, ”Bir ülkenin güçlü olması elbette, ekonomisinden geçiyor. Bugün Dünya’da söz sahibi olan ülkelerin en büyük silahı barındırdıkları güçlü ekonomik yapılarıdır. Hükümetimiz bunun bilinci ile iş dünyamızın desteklenmesi noktasında sonuna kadar muslukları aşmıştır. Nitekim Hükümetimizin son kalkınma planları dahilinde özellikle yerli üretimin desteklenmesi büyük önem arz etmektedir. Biz bu teşviklerle birlikte milli ürünlerimizin Dünya pazarında söz sahibi olacağı kanaatini taşıyoruz. 2023 Yılı hedeflerimizi yakalamamızda en önemli etken yerli üretimden geçmektedir. Buradan hareketle yerli üretimlerin artırılması için Hükümetimizin iş dünyasına sağlayacağı önemli katkılar bulunuyor” ifadesini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erkoç ise, son kalkınma paketinin 2015 yılında Türk ekonomisine büyük bir doping olacağını ifade ederek, “Özellikle yerli üretime yönelik sağlanacak desteklerin Malatya’ya da olumlu yansımasını bekliyoruz” dedi.

Ziyarete AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Murat Turgut da eşlik etti.