Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Pendikspor-Yeni Malatyaspor maçı sonrasında yaşanılan olayları Bakan Kılıç’a sordu. Ağbaba, olayların çıkmasında Pendikspor Kulüp Başkanının ve yöneticilerinin aktif rol aldıkları, emniyet güçlerinin ise Yeni Malatyaspor taraftar ve yöneticilerine çok sert müdahalede bulunduğunun konuşulduğunu belirterek konuyla ilgili inceleme başlatılıp başlatılmadığını sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, hafta sonu oynanan Pendikspor-Yeni Malatyaspor maçı sonrası yaşanılan olayları gündeme getirdi.

23 Kasım 2014 tarihinde oynanan Pendikspor ile Yeni Malatyaspor karşılaşmasının ardından çıkan olaylarda Yeni Malatyaspor yönetim kurulu üyeleri Hakkı Çelikel ve Nusret Öncü’nün darp edildiğini, 5 Yeni Malatyaspor taraftarının ise gözaltına alındığını belirten Ağbaba, olayların çıkmasında Pendikspor Kulüp Başkanı ve yöneticilerinin aktif rol aldıkları, emniyet güçlerinin ise Yeni Malatyaspor taraftar ve yöneticilerine çok sert müdahalede bulunduğunun basına yansıdığını kaydetti.

Ağbaba, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Maç öncesinde Pendikspor Kulübü Başkanının, emniyet mensuplarına, Yeni Malatyasporlu yöneticilerden bazılarının içeri alınmasını diğerlerinin alınmaması yönünde bir uyarı yaptığı doğru mudur? Doğru ise, bir kulüp başkanının başka bir kulübün yöneticilerinin stada girmesiyle ilgili tasarrufta bulunması mümkün müdür? Maçın bitiş düdüğüyle birlikte protokol tribününde olayların çıktığı, Pendikspor yöneticilerinin fiili saldırısı sonucu iki Yeni Malatyaspor yöneticisinin yaralandığı kamera kayıtlarından da yer almasına rağmen, olaya karışan yöneticiler ve taraftarlar tespit edilmiş midir? Edilmemiş ise sebebi nedir? Bakanlığınız tarafından olayla ilgili bir soruşturma başlatılmış mıdır? Olayın failleri yakalanmış mıdır? Son yıllarda futbol maçlarının ardından artan şiddet olaylarının önlenmesi için Bakanlığınız tarafından bir çalışma yapılmakta mıdır? Son 10 yıllık dönemde futbol karşılaşmalarında çıkan olay sayısı yıllara göre nasıldır?” diye sordu.