Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Görevimin başındayım. Milletvekili adaylığıyla ilgili şu anda öyle bir düşüncemin olmadığını ifade ediyorum. Nasip kısmet diyorum” dedi.

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’ni ziyaret ederek basın mensuplarının sorularını cevaplandıran MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, bir basın mensubunun Haziran ayında yapılacak olan milletvekili genel seçiminden aday adayı olup olmayacağıyla ilgili sorusuna karşılık, “Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak görevimin başındayım. Şu anda öyle bir düşüncemin olmadığını ifade ediyorum. Nasip kısmet diyorum” ifadelerini kullandı.

Malatya’nın Doğu Anadolu’da ihracat şampiyonu il olduğunu hatırlatan Erkoç, “Ancak biz bunu hiçbir zaman yeterli görmüyoruz. Malatya’nın daha gelişmesi ve büyümesi için ihracat rakamlarının çok üst noktalara taşımamız lazım” dedi.

Darende Organize Sanayi Bölgesinin bittiğini ancak arsa tahsisi noktasında bir firma hariç ciddi talep almadığını bildiren Erkoç, 1. Organize Sanayi Bölgesinin devamı olan 3. Organize sanayi olarak tabir edilen yerde 54 arsa tahsisi yaptıklarını ve Haziran ayı itibariyle fabrikaların bacalarının tütmeye başlayacağını kaydetti.

OSB arıtma tesisi atıklarının Şahnahan bölgesinde kirli atık olarak aktığı ve çevreye zarar verdiği şeklindeki soruya karşılık da, “Bana intikal eden bir durum yok. Ancak, bazen aşırı yağmur yağınca sıkıntı olabiliyor. 2. Organizeye büyük kapasiteli arıtma tesisi yapıldı. Konuyu araştırayım” şeklinde konuştu.

Erkoç, “Sanayileşirken tabiata zarar vermeye de hakkımız yoktur, görevimiz de değildir” dedi.

Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mikail Pelit ise, “Malatya hem tarım hem de sanayi ile büyüyecekse, kayısı başta olmak üzere endüstriyel ürün, sanayide kullanabileceğimiz mamuller olması için bir takım projelerin hayati geçirilmesi gerekir” dedi.